Rosacea + acne + droge huid + schilfers (radeloos)

 • #1

  Hallo beste mensen,

  Allereerst, ik ben een man van 32 en heb helaas last van Rosacea. Naarmate de winter aanbreekt, begint mijn rosacea aandoening (blozen/rode wangen) erger te worden en begin ik ook meer last te krijgen van een droge huid. Een maand geleden kwam ook een hele lichte vorm van acne erbij, dus rode bultjes/vlekjes (niet echt puisten te noemen) op mijn wangen. Ik heb de acne gelukkig onder controle kunnen krijgen door het gebruik maken van benzoylperoxide. Acne / rode bultjes is nu zo goed als weg maar ik blijf gebruik maken van de benzoylperoxide creme (alleen savonds voor het slapen gaan).

  Ik wil echter ook wat aan mijn droge huid en roodheid van mijn wangen doen. Ik heb gebruik gemaakt van vaseline cetomacrogol maar lees ondertussen op het internet dat dit eigenlijk slechts dient als een beschermlaag en niet een hydraterend functie heeft voor de huid.

  Ik heb dus cetaphil hydraterende crème aangeschaft die mijn wangen en zijkanten daarvan vochtig/gehydrateerd houdt.

  Ik heb ook eucerin anti-redness corrigerende creme gekocht om mijn roodheid wat te camoufleren en huid rustiger te krijgen. Helaas kan ik hier niet echt gebruik van maken vanwege de schilfers die snel vrijkomen van mijn droge huid. Naarmate ik de creme zachtjes insmeer, komen de schilfers vrij en worden die vettig en plakkerig. Je ziet ze dan zitten. Ik kan niet te hard wrijven of met vingertop eraf krabben omdat ik daarmee ook de creme eraf haal.

  Dit is nu dus eigenlijk mijn grootste ergernis. Schilferen van de huid. Vooral mijn wangen, rondom mijn neus en boven mijn bovenlippen gebeurt het.

  Ik was mijn gezicht minimaal. Ik gebruik nooit zeep op mijn gezicht en tijdens drogen doe ik met handdoek zachtjes deppen.

  Is er een manier om hiervan af te komen want ik raak er een beetje moedeloos van.

  Alvast bedankt voor jullie tijd.

  Reageer
  #2

  Hoi Appelwang, vervelend om te horen van je rosacea. Het is inderdaad een nare aandoening en begrijp nog steeds niet goed waarom er niet erg uitgebreid onderzoek naar gedaan wordt zodat er hopelijk een blijvende oplossing komt. Het kan echt funest voor je mentale en emotionele staat zijn.

  Ik heb helaas geen echt antwoord op je vraag. Ook ik merk dat het deze winter idd ineens verergert, terwijl het eigenlijk bij mij altijd goed gaat. Ik was ook mijn gezicht met lauw water, zonder echte zeep en dep het rustig droog. Daarna insmeren met neutrale creme. Maar ook mijn huid blijft droog en schilferig. Ik smeer wel altijd metronidazol. Dat werkt/werkte altijd super. Maar deze winter helaas niet optimaal.

  Online lees je een legio aan oplossingen maar ik durf ook niet met van alles te experimenteren eigenlijk. Olie of pillen. Er lijkt nergens echt consensus over te zijn met een heus wondermiddel helaas.

  Reageer
  #3

  Hoi Eem.

  Gelukkig is de droogheid van mijn gezichtshuid nu onder controle. Het schilfert ook niet meer. Dit na het gebruiken van Cicaplast B5 die mijn huidtherapeut heeft meegegeven.

  Echter blijf ik knalrode wangen houden. Snap er helemaal geen bal meer van. Er is ook helemaal geen duidelijke aanleiding waarom dit gebeurt. Het is niet zo dat het ergens 30+ graden is waardoor ik het super warm krijg en daardoor ga blozen. Nee, de roodheid voelt soms wel en niet vlambaar aan. Soms voel ik dat ik het erg warm heb en denk ik juist dat mijn wangen weer blozen maar als ik in spiegel kijk is het gewoon normaal.

  Drink al lange tijd geen koffie meer om cafeïne uit te sluiten maar ook dat biedt geen resultaat. Ben ook niet allergisch voor iets dat mijn wangen rood maakt.

  Internet helpt ook niet echt. Er worden zo veel mogelijke oorzaken genoemd, zo veel diverse informatie dat je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer ziet. Je raakt hier zo erg hopeloos van.

   

  Ps. Heb zojuist een topic geopend over knalrode wangen. Dacht dat dit topic niet meer bestond. Nu pas gezien.

   

   

  Reageer
Reageer op: Rosacea + acne + droge huid + schilfers (radeloos)
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief