Kleur en problemen litteken

 • #1

  Hallo beste mensen,

  Ruim zes weken geleden ben ik geopereerd aan een liesbreuk. Via een kijkoperatie is de breuk verholpen door een matje in mijn liesstreek te plaatsen. De operatie verliep probleemloos en al spoedig kon ik mijn dagelijkse activiteiten hervatten.

  Ik zit wel in over het litteken dat ik eraan zal overhouden. De wond onder mijn navel geneest naar mijn mening niet al te best en ook de kleur vind ik best vreemd. De snede die is gemaakt, is ongeveer 2,5 cm lang (veel langer dan mij aanvankelijk werd verteld, want hij zou hooguit 1 cm lang worden), heeft verschillende dieptes en in het midden zit een soort knobbeltje. De kleur is, zoals gebruikelijk bij een verse wond, rood/paarsig en daaronder glimmend, bijna zilverkleurig.

  Is dit het gebruikelijke helingsproces bij dergelijke wonden? En zal die zilveren kleur nog bijtrekken en vervagen? Ik gebruik dagelijks tweemaal Dermatix siliconengel en verder blijf ik er zo veel mogelijk af.

  Bij voorbaat dank!

  Reageer
  #2

  Als je denkt dat de wond niet goed herstelt, geen crème gebruiken en teruggaan naar de chirurg.

  Reageer
  #3

  +

  Als het wondgebied zelf niet warm aanvoelt, niet rood is, en goed dicht is, is het een kwestie van afwachten. 6 weken is nog kort, littekens nemen erg lang om tot een definitief eindstadium te komen.

  De kleur is nu nog niets van te zeggen, maar hoort uiteindelijk wit te worden. Dat neemt tijd.

  Je mag het littekengebied masseren als de wond genezen is.

  Reageer
  #4

  Hallo! Alvast bedankt voor de reacties!

  Volgende week donderdag heb ik controle in het ziekenhuis. Dus dan zal mij verdere informatie verschaft worden. Het wondgebied is nu rood-paarskleurig, wat volgens mij normaal is, want bloedcellen hopen zich op om collageen aan te maken. Zodra er licht op schijnt of als ik juist in een schaduwrijke omgeving ernaar kijk, lijkt het litteken wel te glimmen en licht af te geven. Ik vraag mij inderdaad af of dat wit wordt.

  Reageer
Reageer op: Kleur en problemen litteken
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief