vetbultjes gezicht, géén puistjes

 • #1

  hallo ik heb last van een soort vet bultjes op m'n gezicht (het zijn geen puistjes) wie weet er wat ik hier aan kan doen?

  Reactie
  #2

  Bedoel een soort korrel of echt een bultje?
  je kan ze weg laten halen, een korrel bij de schoonheidsspecialiste en een bultje bij de dermatoloog.
  laat de huisarts er even naar kijken hoe groot ze precies zijn enz.
  dan kan hij je eventueel doorverwijzen.
  Succes, Brenda

  Reactie
  #3

  Vetbultjes worden lipoompjes genoemd, en gerstekorrels zijn kleine holten (cysten) in een haarschacht (follikels). In de cyste zit hard geworden talg (huidsmeer).

  Reactie
  #4

  Een lipoom (Lat: lipoma) is een goedaardig gezwel van vetweefselcellen. Deze gezwellen hebben de vorm van ronde, soms pijnlijke, ovale bultjes onder de huid, in grootte variërend van enkele millimeters tot soms grote kwabben. De gezwellen zijn herkenbaar aan een zeer weke consistentie; ze kunnen zelfs fluctueren. Er bestaan ook wel gesteelde lipomen.
  Lipomen kunnen overal op of in het lichaam voorkomen waar vetcellen zitten. Er lijkt een zekere voorkeur te bestaan voor de onderarmen, bovenbenen, hals en romp. Bij vrijwel iedereen bij wie men goed genoeg zoekt zal men wel een of meer lipomen kunnen vinden. Bestaan er veel lipomen (lipomatose) en zijn die bovendien nog pijnlijk, dan spreekt men wel van de ziekte van Dercum.
  Meestal is geen behandeling nodig voor een lipoom. Het lipoom wordt pas chirurgisch verwijderd wanneer het hinderlijk en/of lelijk is of ervan wordt verdacht kwaadaardig te zijn. Dit laatste komt eigenlijk niet voor, hoewel zeer veel mensen zich zorgen maken bij het ontdekken van een lipoom. Men spreekt bij kwaadaardigheid van een liposarcoom. Behalve wanneer het lipoom groot is of op een technisch lastige plaats zit wordt verwijdering in Nederland vaak door de huisarts gedaan. Lukt het niet om het lipoom helemaal te verwijderen, wat niet altijd zo eenvoudig is omdat het weefsel zich soms niet sterk onderscheidt van het normale vetweefsel, dan zal er echter vrij vaak een plaatselijk recidief optreden.

  Een gerstekorrel (Lat:milium, meestal in het meervoud gebruikt: milia) ziet eruit als een klein wit korreltje in of onder de huid, het is een verstopping van de talg- of zweetklieren. Het is een onschuldige aandoening. Een gerstekorrel is een kleine holte, (cyste) in een haarschacht (haarfollikel). Er zit hard geworden talg (huidsmeer) in de cyste. Een verstopte talgklier met een duidelijke opening wordt een comedo genoemd (acne), of als hij zeer groot wordt een atheroomcyste.
  [bewerk] Voorkomen
  Gerstekorrels komen vaak voor. Ze zitten meestal in het gezicht, vooral in de omgeving van de ogen. Bij pasgeboren baby's (1e week) komen ze vaak voor maar ze gaan even vlug weer weg. Jonge vrouwen krijgen soms gerstekorrels als ze veel in de zon hebben gelegen. Gerstekorrels ontstaan ook wel eens bij genezing van bijvoorbeeld zware brandwonden, bestraling. Meestal is er geen duidelijke oorzaak.

  Reactie
  #5

  ik heb ook last van kleine vetbultjes in mijn gezicht en striemen. wat te doen ???? alle cremes al uitgeprobeerd niks helpt.t is een ,,rokershuid, zeggen ze . maar ik ken zat mensen die roken en die t niet hebben. gr emilie

  Reactie
  #6

  Toch hebben die mensen wel gelijk. Roken verhoogt de afscheiding van talg uit de talgklieren, en daardoor krijg je sneller last van een vette huid. Tja, roken is voor wel meer dingen niet goed...

  Reactie
  #7

  Het enige manier om de schadelijke effecten die roken heeft op je huid een halt toe te roepen is voor eens en voor altijd te stoppen met deze hele ongezonde gewoonte. Maar zelfs dan is het moeilijk de schade die al is aangedaan te herstellen.

  Een goede huidverzorging voor rokers vraagt extra aandacht. Gebruik een middel dan de poriën diep reinigt, een vochtinbrengende crème en een anti-veroudering crème.
  Of ga naar een schoonheidsspecialiste voor een goed advies.

  En tenslotte, niet en nooit meer roken.

  Reactie
  #8

  hoi , wat ik altijd gebruik voor vetbultjes in mijn gezicht is THUYA van vsm of vogel. elke dag een paar keer op het bultje en na een maand is ie zo goed als weg. succes

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hallo Allemaal. Wie heeft er hier trouwens een bultje op de tepel?

  Reactie
  #10

  Hai ferdie, kijk hier eens:

  TOPIC: bultjes op tepelhof
  http://www.dokter.nl/forum/Borsten/93273-bultjes-op-tepelhof.html

  en

  TOPIC: Ik heb een bultje onder mijn borst/tepel
  http://www.dokter.nl/forum/Huid-haar/84601-Ik-heb-een-bultje-onder-mijn-borst/tepel.html

  Reactie
  #11

  Lees ook:

  veel last van gerstekorrels
  http://www.dokter.nl/forum/Huid-haar/80857-Gerstekorrel.html

  gerstekorrel of wratje?
  http://www.dokter.nl/forum/SOA-overigen/130136-gerstekorrel-of-wratje.html

  Gerstekorrel op ooglid
  http://www.dokter.nl/forum/Huid-haar/83191-Gerstekorrel.html

  gerstekorrel aan de binnenkant van ooglid
  http://www.dokter.nl/forum/Huid-haar/82983-gerstekorrel-aan-de-binnenkant-van-ooglid.html

  hoe ontstaat een gerstekorrel eigenlijk?
  http://www.dokter.nl/forum/Ogen/95730-een-gerstekorrel.html

  Pukkel bij ooghoek
  http://www.dokter.nl/forum/Ogen/97321-Pukkel-bij-ooghoek.html

  gerstekorrel weghalen, pijn?
  http://www.dokter.nl/forum/Huid-haar/82813-gerstekorrel-weghalen-pijn.html#253918

  Reactie
  #12

  Lees meer over vet haar
  http://www.dokter.nl/search_gcse/?q=FORID%3A11&cx=partner-pub-8575168267605921%3Aeak94u-kmbq&ie=UTF-8&q=vet+haar&sa=zoeken#1006

  Reactie
  #13

  ik heb het ook, maar ik rook niet..
  ik weet ook niet wat ik er tegen moet doen, ben al naar de schoonheidsspecialiste geweest..

  Reactie
  #14

  Ik ben gestopt met roken en sindsdien heb ik dat gedoe 🙁

  Reactie
  #15

  hoe wordt dat behandeld ?

  Reactie
Reageer op: vetbultjes gezicht, géén puistjes
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief