dermatoloog

 • #1

  Hallo, is het normaal dat je bij een dermatoloog in het zkh je helemaal moet uitkleden? Ik bedoel ik ben niet preuts ofzo en ik snap dat je hele vel moet worden gezien, maar kan dat niet in etappes? Bv. eerst je bovenlichaam en pas op het laatst even je broek naar benee oid?
  Ik kwam voor een plek op mn bovenbeen en stond in onderbroek en gewoon in bovenkleding maar daarna zei ze dat ze me toch ook helemaal wilde nakijken. Haar assistente nam me terug mee naar de kleedruimte en zei dat ik alles moest uittrekken. Ik vond dat toch wel erg confronterend om daarna in die onderzoeksruimte voor 2 vrouwen helemaal zonder iets aan te staan en worden nagezien. Gaat dat altijd zo want volgend jaar mag ik weer? Dan kan ik me daar op voorbereiden.

  Reageer
  #2

  Als de dermatoloog een controle van de huid van je hele lichaam moet doen is het voor de hand liggend. Ze hebben eigenlijk niet zo veel tijd om dat dan in etappes te gaan doen.

  Reageer
  #3

  Hoi,

  Ivm melanoom word ik regelmatig van top tot teen nagekeken.

  Ik vind het goed dat je dit vraagt want ik kan me zeer goed indenken dat je je hier niét fijn bij voelt!!

  Ik sta gewoon in ondergoed hoor! De intieme zones is dan even paar seconden ontkleden en hup de stof er weer overheen!  Volgende keer gewoon aangeven. Ik heb meerdere dermatologen gezien en bij niet 1 moest ik naakt staan! Ik word er bijna boos van merk ik.

  Gr, Thea

  Reageer
  #7

  Al vele jaren word ik jaarlijks bij de dermatoloog helemaal nagekeken. Dit is omdat ik met mijn huidtype een verhoogde kans heb op afwijkingen. Ik weet uit al die jaren niet beter dan dat als je aan de beurt bent, je gelijk bij het binnenroepen in de kleedsluis helemaal mag uitkleden. Niets aanhouden dus. De eerste keer was dit idd wel vreemd, maar daarna weet je dat dit zo gaat en ben je gewend. Ik heb altijd wel een vrouwelijke dermatoloog dus dat scheelt wel. Ik weet niet of dat toeval is of dat men daar rekening mee houdt.
  Wel vreemd dat het onderzoek bij Thea iets anders verloopt zoals ze aangeeft en zij haar ondergoed tot op het laatst mag aanhouden. Ik dacht dat het overal wel gelijk zou gaan. Bestaan hier geen protocollen voor?
  Hier een link naar een medisch handboek waarin va. blz 68 wordt beschreven hoe een dergelijk onderzoek verloopt. Ik kan dat bevestigen.

  docplayer.nl/8319482-Handboek-voor-de-co-assistent.html

  gr., Carla.

  Reageer
Reageer op: dermatoloog
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief