Terugkerende moedervlek?

 • #1

  Ik heb 5 maanden geleden een moedervlek uit mijn nek verwijderen bij een dermatoloog..dat was goedaardig.maar nu zie ik in hetzelfde plaatse een zwart streepje..

  Is dat erg?ik maak me zo veel zorgen dat deze iets ernstig.

  Reactie
  #2

  Hier is een foto

  Reactie
  #3

  Daar hoef je je geen zorgen over te maken. Dat is destijds door de patholoog/anatoom beoordeeld

  Reactie
  #4

  Deze werd niet naar laboratorium gestuurd omdat dermatoloog zeker was dat deze moedervlek goedaardig is.

  De behandeling was alleen scheren dus boven kant alleen.

  Hartstikke bedankt voor je antwoord.

  Reactie
  #5

  Maar ook dan hoef je je daar geen zorgen over te maken

  Reactie
  #6

  Hoi,

  Zorgen maken is gelijk niet nodig maar het lijkt erop dat de moedervlek terugkeert of dat er sprake is van nieuwe pigmentvorming in het litteken. Ik zou hier wel even een arts naar laten kijken. Soms wordt het dan alsnog weer weggehaald, soms ook op andere manier waardoor  het weefsel wél onderzocht kan worden want dit is bij 'scheren' niet mogelijk. Of de dermatoloog kan beoordelen dat verder handelen niet nodig is. Maar het in elk geval ff weer laten bekijken is mijn advies.

  Gr, Thea

  Reactie
  #7

  Bedankt voor jullie antwoorden.

  • Ik ben toch naar mijn dermatoloog terug gegaan en hij zei dat deze teruggroei van de oude moedervlek..maar voor mijn gemoedsrust stuurt hij toch een biopsie voor onderzoeken..hij zei ik verwacht niks(hoop ik)
  • Maar thea waarom onderzoeken is niet mogelijk voor deze situatie ???
  • Alvast bedankt.
  • Gr A
  Reactie
  #8

  Hier een foto

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hoi,

  Mooi dat de dermatoloog zekere voor onzekere neemt en biopt heeft gedaan. Onderzoek in jouw situatie is wél mogelijk:-) zoals ik schreef:  nl door een biopt te nemen of door de hele moedervlek te verwijderen. Bij 'scheren' wordt het weefsel niet onderzocht. Nu is er middels biopt een klein stukje uitgehaald, dat kan wel onderzocht worden door een patholoog. Hoop dat het zo duidelijk is?  Succes verder!

  Gr, Thea

  Reactie
  #10

  Hoi,

  Excuus..kon nog even terug:-) want ik heb bovenstaande niet goed verwoord en heb informatie van mijn eigen dermatoloog net uit het verkeerde laatje in mijn hoofd gehaald... hoe verkeerd   daar zal ik jou maar niet lastig mee vallen. By the way: ik heb ervaring met melanoom en andere verdachte moedervlekken, ben dus geen arts.

  In elk geval om op mijn eerder antwoord terug te komen: : bij scheren kán het weefsel wel onderzocht worden...Maar het gebeurt niet altijd omdat scheren enkel gebeurt wanneer de dermatoloog het als goedaardig beoordeelt. Scheren bij twijfel of bij verdenking kwaadaardigheid gebeurt in de regel niet. Je krijgt dan een biopt en in de meeste situaties wordt een moedervlek in z'n geheel weggesneden als het verdacht is. Sorry voor de evt verwarring!

  Gr, Thea

   

  Reactie
  #11

  De uitslag is gelukkig goed...thea voor je uitleg:Dank je wel 🌷🌷🌷🌷

  Bedankt tandor👍

  Reactie
  #12

  Fijn dat de uitslag goed was! Enjoy:-)

  Gr Thea

  Reactie
Reageer op: Terugkerende moedervlek?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief