Jeuk voorhuid/anus

 • #1

  Hallo,

  Ik loop nu al sinds oktober met jeuk aan mijn voorhuid en sinds december is hier ook jeuk aan mijn anus bijgekomen.

  Er is niet heel veel te zien alleen dat er soms fel rode vlekjes tevoorschijn komen (op mijn voorhuid vooral) die dan na enkele uren of soms dagen weer verdwijnen.. Het doet geen pijn, ik word alleen helemaal gek van de jeuk!

  Ik ben meerdere keren bij huisarts/dermatoloog geweest en ze denken dat het eczeem is. Echter heb ik het gevoel dat er misschien toch iets anders aan de hand is. Hormoonzalf helpt niet echt namelijk.

  Ik vraag mij af of er iemand bekend is met dit soort plekjes en weet wat het zou kunnen zijn? Misschien is het wel gewoon eczeem, maar ik maak mij gewoon erg druk dat er toch iets anders aan de hand is.

  Alvast heel erg bedankt!

  Reactie
  #2

  Als beide artsen zeggen dat het eczeem is, dan zou dat toch wel best kunnen.

  Reactie
  #3

  Hey Tandor,

  Bedankt voor je reactie.

  Ze zaten ook de twijfelen aan een schimmelinfectie, maar ik dacht dat je met een schimmel ook altijd witte aanslag enzo moet hebben (dit heb ik allemaal niet)? Of hoeft dat niet zo te zijn en kan een schimmelinfectie ook alleen rode plekjes/jeuk geven zonder verdere symptomen?

  Hier nog de foto:

  Attachments:
  Reactie
  #4

  Deze rode plekjes verdwijnen telkens en komen dan weer terug. Het is telkens op andere plekken op mijn voorhuid, maar wel alleen daar en nergens anders.

  Reactie
  #5

  Een schimmelinfectie hoeft niet altijd wit uit te slaan. Maar ik ga er toch vanuit, dat de dermatoloog dat zeker herkend zou hebben

  Reactie
  #6

  Hey Tandor,

  Bedankt voor je reactie.

  Kan een schimmelinfectie ook aan de anus voorkomen of is dit niet mogelijk? Het is bij mij namelijk begonnen op mijn voorhuid en na 2 maanden heb ik dus ook last gekregen van jeuk aan mijn anus.

  Reactie
  #7

  Dat zou zeker kunnen

  Reactie
  #8

  Hey Tandor,

  Oke dankje, ik weet bijna zeker dat het een schimmel is en ben nu ook begonnen met Loprox zalf te smeren. Weet jij misschien of er een medicijn is wat ik kan slikken tegen de schimmel? Heb gelezen dat er verschillende zijn, maar wat raad jij aan? De zalf is lastig smeren op de plekken waar ik last heb..

  Nogmaals bedankt!

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Een kuur met fluconazol zou dan kunnen

  Reactie
  #10

  Dankje Tandor dan houd ik dat in mijn achterhoofd om met de dermatoloog te bespreken mocht de Loproxz zalf niet goed werken. Ben je bekend met Loprox zalf? Dit kan ik ook gewoon op mijn voorhuid en anus smeren toch? Het zijn nogal aparte plekken, dus ben beetje bang dat de zalf misschien slecht is voor deze gebieden?..

  Reactie
  #11

  In principe zou je dat kunnen doen, maar wel met enige voorzichtigheid en dun aanbrengen

  Reactie
  #12

  Ga ik doen dankje Tandor. Weet je toevallig ook of Loprox zalf erg verschillend is van de normale Miconazol zalf bij schimmel?

  Reactie
  #13

  Het is een heel ander middel, wel met hetzelfde doel

  Reactie
  #14

  Oke top! Het kan makkelijk 1 tot 2 weken duren toch voordat je verschil gaat merken als je zalf als Loprox smeert om de schimmel te bestrijden? Net zoals bij miconazol.

  Reactie
  #15

  Dat klopt

  Reactie
Reageer op: Jeuk voorhuid/anus
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief