Striemen , onzekermakend , help !

  • #1

    Ik ben door stress in een korte tijd ongeveer 15 kilo aangekomen , medicijnen en stress en angststoornis samen zijn de oorzaak. Ik ben weer bezig met afvallen , alleen heb hele erge striemen op me onderbuik , benen , armen. Ik ben ook hypermobiel , dus had er vroeger ook al sneller last van. Mijn vraag is , op internet las ik
    Allemaal dingen van tumoren in de bijnier ! Ik heb verder geen verschijnselen die er bij stonden. Kan het komen door alleen het aankomen ? En de hypermobiliteit samen ?

    Ik ben 17 trouwens

    Groetjes
    Mij

    Reageer
    #2

    Dat zal ongetwijfeld een gevolg zijn van de gewichtstoename in korte tijd.

    Reageer
    #3

    bij hypermobiliteit kan HPU een rol spelen. Daarbij is de biochemie van je lichaam verstoor'; heeft te maken met tekorten aan diverse stoffen, waaronder zink.
    Striemen hebben ook te maken met je voeding en tekorten aan allerlei voedingstoffen, waaronder zink en silicium en vitamine C en E. Als je snel aankomt krijg je ze ook sneller.
    Collageen, zoals in zelfgemaakte bottenbouillon, is ook goed voor je bindweefsel.
    Angstklachten kunnen, naast het emotionele stuk, ook te maken hebben met je voeding en tekorten aan diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Zo kunnen snelle suikers zorgen voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel, wat ontregelingen kan geven in je hormonen en neurotransmitters, wat ook angsten kan uitlokken. Beter dus zorgen voor complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, waardoor je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Ook histaminerijke voeding kan angsten uitlokken.
    Medicijnen zorgen vaak voor tekorten aan allerlei voedingsstoffen en sommige, zoals benzodiazepinen en SSRI's verminderen ook de melatonineaanmaak. Een verminderde aanmaak van melatonine kan dikker maken.

    Reageer
Reageer op: Striemen , onzekermakend , help !


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief