Kleine striemen zonder reden

 • #1

  Hallo iedereen,

   

  ik ben een jongen van 21 jaar en heb sinds kort ontdekt dat ik kleine striemen heb gekregen op mijn linker bicep. Nergens anders heb ik er last van.

  Nu heb ik opgezocht hoe dit komt en de voornaamste reden is te snel groeien of zware overgewicht.  Voor het coronavirus ging ik 5-7 keer per week naar de fitness om kracht training te doen. Nu train ik maar 3x per week met zeer weinig gewicht dus ik denk niet dat ik te snel groei of te hard train? Ook ben ik sinds de lockdown 2-3kg bewust bijgekomen. 2-3kg op 2 maanden tijd is toch ook niet heel veel? Ik weeg nu 96kg en heb wel een buikje, maar het is niet dat deze uit mijn t-shirt komt.

  Mijn vraag is nu hoe het eigenlijk komt. Ik train al 2 maanden amper en qua overgewicht is het ook niet

  Kan iemand me misschien wat meer informatie geven. Het zijn nu nog kleintjes, maar ik wil niet dat ze groeien...

  Reactie
  #2

  Het zal toch van het trainen zijn. ( voor corona)

  Reactie
  #3

  Ik vind het raar dat ik het nu pas zie. En vooral omdat ik mijn armen niet zo veel vaak train. Mijn focus ligt vooral op deadlift en squat, waarbij je dus niet zoveel je biceps gebruikt.

  Wat zou ik nu dan het beste doen om het niet erger te maken?

  Reactie
  #4

  Voorzichtig zijn met armen trainen...je zou eventueel een goede litteken crème kunnn proberen

  Reactie
  #5

  Striemen kunnen te maken hebben met tekorten aan voedingsstoffen, zoals zink en silicium. Bij intensief sporten verlies je ook mineralen. Als je intensief sport, kan je lichaam wel wat extra's gebruiken.  Nou lijkt dat hele intensieve sporten, bijna elke dag, ook niet zo gezond. je lichaam moet tussendoor ook kunnen herstellen.

  Reactie
  #6

  Bedankt voor je antwoord <span class="bbp-reply-post-author">Catootje</span> !

  Wat je zegt kan inderdaad kloppen want de afgelopen tijd eet ik veel minder en veel slechter dan normaal. Ik krijg veel minder eiwitten en koolhydraten binnen. Dit zou logischer zijn voor mij aangezien ik niet denk dat het door te zwaar trainen komt.

  Verder neem ik uiteraard voldoende rust om te herstellen. Als ik 7x in de week train, is het bevoorbeeld 3-4x krachttraining en de andere dagen train ik wat rustiger met stretchen en mobiliteit ect.

  Ik ben ook naar de apotheek geweest voor bio oil en vroeg aan mijn apotheek hoe dit kan komen en ze zei "het kan zijn dat je ze nu pas ziet omdat je al lang niet meer intensief traint waardoor je spieren krimpen en tot gevolg tot striemen leid." Ik weet niet zo goed wat ik hiervan moet denken.. Kan het zijn dat je striemen krijgt door minder te trainen?

   

  Reactie
Reageer op: Kleine striemen zonder reden
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief