Jarenlange hoofdpijn

 • #1

  Hoi,

  Ik heb al jarenlang hoofdpijn, al zeker 5 jaar. Eerst dachten ze dat het aan mijn ogen lag dus kreeg ik een bril. De hoofdpijn ging toen even weg maar kwam daarna gewoon weer terug. Het wordt steeds maar erger en erger. Ik ben al zeker 10 keer bij de dokter geweest maar die stuurt me steeds maar naar huis met spanningshoofdpijn. Hij heeft me al allerlei pillen gegeven maar niks helpt meer. Het slaat ook steeds uit naar mn nek en schouders. Ik word helemaal gek van de pijn en ik weet gewoon niet meer wat ik moet doen, de pijn verdwijnt gewoon nooit. Op doktersvoorschrift heb ik heel veel ontspanning gezocht en daar doe ik nog steeds aan maar het helpt gewoon niet. De pijn zit over mijn hele hoofd maar niet in mn achterhoofd.
  Heeft iemand tips of herkent iemand dit?

  Alvast bedankt.
  Groetjes Missygirl

  Reageer
  #2

  Maak eens een afspraak met een Chiropractor of Manueel therapeut, het kan best zijn dat de pijn komt door een verkeerde stand van de wervels.
  zelf heb ik ook, na een ongeluk, heel lang hoofdpijn gehad, ben er van af gekomen door de Chiropractor, vandaar dat ik dit hier vaak aanraad.
  ken ook veel mensen die er baat bij hebben gehad. Gewoon proberen dus!
  Sterkte en succes, Brenda

  Reageer
  #3

  Als je al tien keer te horen hebt gekregen dat het spanningshoofdpijn is, waarom houd je je dan niet aan de leefregels bij spanningshoofdpijn. Spanningshoofdpijn is zonder medicatie te verhelpen maar daar moet je wel zelf wat voor doen! Wat heb je zelf allemaal inmiddels als geprobeerd? En dan doel ik op alles dat geen pillen, drankjes en medicijnen is...!

  Als je mediactie slikt tegen de hoofdpijn, dan heb ik slecht nieuws voor je en misschien vind je het wel fijn om te horen, maar er bestaat zoiets als hoofdpijn die juist onstaat als gevolg van langdurige medicatie tegen spanningshoofdpijn. Dit wordt medicijn afhankelijke hoofdpijn genoemd. De oplossing lijkt tegenstrijdig maar is dus heel simpel: stoppen met medicijnen.

  Laat je voor beide adviseren door je huisarts.

  Reageer
  #4

  Medicijnafhankelijke hoofdpijn treedt vrijwel dagelijks op en duurt dan vaak de hele dag. De ernst van de pijn kan wisselen. De hoofdpijn komt voor bij mensen die (veel) pijnstillers gebruiken. Het gaat dan meestal om pijnstillers die u gebruikt omdat u al (een andere soort) hoofdpijn heeft, zoals migraine of spanningshoofdpijn.

  http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBN2e.htm

  Reageer
  #5

  Maar omdat de medicatie niet helpt gebruik ik het al maanden niet meer. De hoofdpijn ontstaat dus niet door medicijn gebruikt.
  En ik leef vollig naar de voorschriften van de arts, maar het verdwijnt gewoon niet.

  Reageer
  #6

  Bij de behandeling van welke klacht ook zal de klassiek homeopaat altijd kijken naar het totaal beeld van de klacht of klachten, de persoonlijkheid van de patiënt en op zoek gaan naar zogenaamde strange, rare en peculiar symptoms. Hij/zij vraagt uit wanneer de hoofdpijn optreedt en waardoor deze verbetert of verslechtert. De homeopaat kijkt naar de slaapgewoonten, de voedselkeuren en de voedselafkeren enz. Kortom hij/zij wil een totaalplaatje van de persoon. Pas dan gaat hij/zij op zoek naar een homeopathisch middel dat deze persoon kan helpen.
  Als uw buurvrouw last heeft van migraineaanvallen, bij een klassiek homeopaat terecht komt en van haar klachten wordt afgeholpen kunt u, indien u last heeft van dezelfde migraine, over het algemeen geen gebruik maken van het homeopathische middel dat uw buurvrouw zo goed heeft geholpen. Immers voor elke patiënt wordt individueel een middel gezocht, dat zowel bij de persoon als de klacht past.

  Over het algemeen zijn hoofdpijnklachten goed te behandelen met klassieke homeopathie; maar altijd zal gekeken worden naar de achterliggende oorzaak en die kan van persoon tot persoon verschillen. Zoals bij elke homeopathische behandeling spelen bij elke patiënt geheel eigen factoren mee voor het wel of niet slagen van een behandeling.

  Bron: http://www.klassiek-homeopaat.info/Artikelen/artikel-056.htm

  Reageer
  #7

  Ik zal vooral even laten nakijken of er geen andere oorzaak is voor de hoofdpijn, zoals een aneurysme of iets dergelijks.

  Reageer
  #8

  hey,

   

  ik heb ongeveer het zelfde verhaal.. Al jaren loop ik met dagelijks en vrijwel aanhoudende hoofdpijn. het is vervelend om te horen dat ze het zomaar een naam geven zonder er echt onderzoek naar te doen. Ik zou wel aanraden om naar een fysio of manuel terepheut te gaan. al is het alleen om spierspanninghoofdpijn uit te sluiten. Ik heb het gedaan en daardoor is er nader onderzoek gedaan. Bij niet iedereen is te achterhalen waar het aan ligt en zal je er lang mee rond lopen en maar moeten hopen dat het over gaat. Ik hoop dat met het uitsluiten, je een verwijzing kan krijgen voor een neuroloog. zij kunnen scans maken om tenminste levensbedreigende ziektes of dergelijke uit te sluiten.

  ik ben ondertussen 4 jaar al bezig met het uitzoeken wat het precies is en ik hoor alleen maar dat ze het niet kunnen vinden en dat ik moet hopen dat het vanzelf overgaat. hopelijk heb jij meer geluk.

   

  MVG

  Sophie

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Jarenlange hoofdpijn
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief