Ontstoken eczeem en miconazolnitraat/ hydrocortison

 • #1

  Om de zoveel tijd speelt het weer op, eczeem dat ontstoken raakt en vervolgens gaat schilferen en jeuken. Heb echt van die grote rode vlekken. Het is een chronisch iets volgens de huisarts en ik krijg er miconazolnitraat/hydrocortison zalf voor en dan is het binnen 2 weken weg, soms al binnen een week. Moet iedere keer wel naar de huisarts voor een nieuw recept omdat de oude is verlopen. Heel irritant.

  Ik zie dat ze bij de Kruidvat zalf verkopen met miconazolnitraat en ik vraag me af of dat ook helpt bij ontstoken eczeem of heb je daar echt ook hydrocortison voor nodig?

   

  Reageer
  #2

  Dat helpt beslist niet tegen eczeem!!! Terug naar de huisarts en dan een verwijzing voor de dermatoloog vragen

  Reageer
  #3

  Huidproblemen ontstaan toch van binnenuit dus beter daar naar kijken. Dus onder andere voedingspatroon, darmflora enz. Bij mij speelt het ook op als ik de verkeerde dingen eet.

  Reageer
  #4

  Ik heb hier al mijn hele leven last van. Ik had als baby al eczeem plekken in mijn nek wat uiteindelijk weg is gegaan maar weer langzaam ging opspelen als volwassene. Eerst had ik er meerdere keren per jaar last van en dan met name in de zomer. Maar nu dus al jaren niet meer gehad tot nu dus. Ik ben sinds een jaar of 3 wel anders gaan eten maar niet sinds ik die eczeemplekken weer heb.

  Maar okee ik ga mijn geld niet verspillen aan die zalf en ga gewoon weer naar de huisarts want het is blijkbaar geen goed alternatief. Lees vaak dat hydrocortison kan zorgen voor een dunnere huid enzo dus ik dacht misschien helpt dit ook zonder die mogelijk ergere bijwerkingen.

  Reageer
Reageer op: Ontstoken eczeem en miconazolnitraat/ hydrocortison
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief