Gezwollen lymfeklieren in hals: wanneer verdwijnen die?

 • #1

  Hoi John,

  Ik heb een vraag over gezwollen lymfeklieren in de hals.

   

  Vorige week voelde ik me een aantal dagen niet zo goed. Had een aantal dagen last van een geïrriteerde droge keel en daarnaast had ik een wondje in mijn mond door wangbijten wat toen een beetje ontstoken was. Vanaf het moment dat ik me niet lekker voelde en daarnaast ook merkte dat dat wondje ontstoken en pijnlijk was, had ik pijnlijke gezwollen klieren in mijn kaak en hals. Ze reageerden dus waarschijnlijk op een ziekteverwekker waardoor ik last kreeg van mijn keel en op het wondje in mijn mond dat ontstoken was.

  De klieren zijn opgezet vanaf vorige week woensdag en zijn inmiddels gelukkig niet meer pijnlijk en ook al kleiner. Ze zijn er echter nog steeds. Als ik aan mijn hals voel kan ik links en rechts nog best duidelijk een paar klieren voelen. Ik voel me verder weer prima en ook het wondje in mijn mond is genezen. Vanaf wanneer zijn ze te lang gezwollen en zou ik naar de huisarts moeten?

  Reageer
  #2

  Klieren kunnen nog een hele tijd opgezet blijven, dat is een normaal verschijnsel. En hoe meer je eraan zit hoe langer ze aanwezig blijven

  Reageer
Reageer op: Gezwollen lymfeklieren in hals: wanneer verdwijnen die?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief