hoofdpijn, nekpijn en koorts en spierpijn

 • #1

  Hallo ik vroeg mij af of iemand mijn klachten herkent en weet of het gewoon een griepje is of dat ik toch naar de huisarts moet.
  Ik ben vanaf vrijdag middag niet helemaal lekker plotseling pijn in mijn nek en zware hoofdpijn die omt en gaat ook had ik in een keer heel veel last van spierpijn in mijn hele lichaam zelfs mijn grote teen. ook heb ik koorst die komt en gaat
  Ik heb dit nog nooit eerder gehad.
  aspirine helpt wel tegen de hoofdpijn en koorts maar als die uitgewerkt is komen de klachten weer terug.
  graag advies het duurt nu 4 dagen

  Reactie
  #2

  misschien handig om bij te vertellen dat ik ook vanaf vrijdag keelpijn heb.

  Reactie
  #3

  Griep, en dan een goeie griep, presenteert zich met de klachten die u beschrijft.

  U kunt zich flink ziek voelen door griep, maar gelukkig gaat het meestal vanzelf over. De koorts en pijn verdwijnen na drie tot vijf dagen. Het duurt soms een paar weken voordat u zich weer helemaal de oude voelt.

  Lees de adviezen en waarschuwingen verder op de folder van de NHG over griep.

  http://nhg.artsennet.nl/uri/?uri=AMGATE_6059_104_TICH_R182007855257294

  Of: http://nhg.artsennet.nl/?p=cans0100&action=showlist&list=PAF

  Reactie
  #4

  Bij mijn dochter is zelfde verschijnselen vanaf dinsdag. Vanaf 3 u. 's nacht ook braken en hevige msselijkheid. Het ergste is de nek- en achterhoofdpijn. Vandaag al twee keer zijn we naar huisartsenpost geweest. De artsen zeggen dat het griep is en een flinke. Dus pijnstilers en in bed blijven. Ze heeft een sterkere pijnstiller (diclophenac) gekregen en een spierverslapper (diazepam). Effe afwachten op resultaat.
  Ik wil wel zeggen dat ik erg geschrokken ben, omdat 2000 mg paracetamol hielp maar voor 3 uurtjes!
  Ik vind dat als het zo erg is moet je wel aan de bel trekken. De artsen moeten wel nakijken. De griep kan wel complicaties geven. Beterschap.
  Op reactie van Marc wil ik zeggen dat het is 5-de dag en het is maar erger geworen. Is dat dan wel een griep?

  Reactie
  #5

  Hai Leen, ik vind dat je gelijk hebt. Een bacteriële meningitis ontwikkelt zich meestal tussen de 2 tot 10 dagen nadat de patiënt met de bacterie besmet is geraakt. Het ziekteverloop is meestal snel, binnen 24 tot 48 uur is een patiënt zeer ernstig ziek. Symptomen van meningitis kunnen in eerste instantie op die van een griep lijken: niet lekker zijn, hoofdpijn en koorts. Maar daar waar een griep minder wordt, wordt een meningitis erger. Naarmate de ziekte vordert kan er tevens sprake zijn van nekstijfheid, overgevoeligheid voor licht en/of geluid. Vaak moeten patiënten ook braken. Patiënten worden apathisch, zijn moeilijk wakker te krijgen en kunnen wartaal uit gaan slaan. Een veelgehoorde klacht is ook "pijnlijke gewrichten". Bij pneumokokken meningitis neemt het ziekteverloop soms meer tijd in beslag. Een aantal patiënten heeft voorafgaand aan de meningitis een oorontsteking.

  Reactie
  #6

  Hersenvliesontsteking of meningitis, ook wel misleidend nekkramp genoemd, is een ontsteking van de om de hersenen en het ruggenmerg gelegen hersenvliezen.
  Deze ontsteking kan door een aantal oorzaken optreden, waaronder infectie met bacteriën, virussen of parasieten.
  Door de nabijheid van de hersenen is dit, vooral bij bacteriële meningitis, een zeer gevreesde aandoening die tot de dood of tot ernstige invaliditeit kan leiden, bv. beschadiging van omliggende structuren zoals de gehoorzenuw. Soms treedt dit zo snel op (binnen 12 uur) dat de patiënt al niet meer te redden is op het moment dat de diagnose wordt gesteld.
  Er zijn ook niet-infectieuze oorzaken van meningitis, en de virale meningitis verloopt over het algemeen veel goedaardiger (en kan overigens behoudens enkele uitzonderingen (bv. herpesvirus) niet worden behandeld). Het onderscheid kan alleen door laboratoriumonderzoek worden gemaakt, dus bij verdenking moet de patiënt altijd worden opgenomen.

  Bij volwassenen kunnen de volgende symptomen optreden: plots erg ziek worden, hoge koorts met sufheid, hevige hoofdpijn eventueel met lichtschuwheid of overgeven, de kin niet op de borst kunnen brengen, kleine puntbloedingen in de huid van met name de benen. Als twee of meer van deze symptomen optreden, dient de patiënt onverwijld door een arts te worden gezien. De puntbloedinkjes (petechiën) zijn een laat symptoom.

  Bij kinderen zijn de eerste symptomen, zo blijkt uit een grootschalig onderzoek[1], meestal die van bloedvergiftiging: hoge koorts, maar koude handen en voeten, pijn in de benen (hinder bij staan en lopen!) en een ongewone bleekheid van de huid.
  Bij baby's kan een meningitis nog verraderlijker verlopen: niet meer willen drinken, lusteloos, kreunen, bleek, pijn bij verluieren, huidbloedinkjes (een laat symptoom). Soms is koorts niet aanwezig. Baby's met dergelijke symptomen, of die minder dan de helft van de normale dagelijkse voeding binnenkrijgen of -houden moeten door een arts worden gezien.

  Reactie
  #7

  Bijzonder! Want ik loop eveneens al 4 dagen met prcies dezelfde klachten.
  Heb van de nekklachten en hoofdpijn zelfs last van duizeligheid en die gaat dan zo nu en dan weer gepaard met lichte misselijkheid. Ik denk zelf eigenlijk aan een griepvariant. Ik twijfelde steeds om de huisarts te bellen, maar ga dat vanmiddag toch maar even doen. Het duurt me nu te lang. Zijn bij u - na een week- de klachten inmiddels verdwenen?
  Ik ben erg benieuwd hoe het verdere verloop is en hoe lang het duurt.

  Reactie
  #8

  7 Sept 2009

  Mijn vrouw heeft zware hoofpijn en hoge koorts
  gekregen 2 Sept en een kuur gehad en paracetamol
  maar mocht niets baten vanmiddag heeft de dokter
  het zieken huis gebeld mijn vrouw met de ambulace
  weg gebracht na bloed afname en urine en andere
  onderzoeken bleek dat ze niet de mexicaanse griep
  had maar een ontsteking aan de urine wegen en dat
  kan ook leiden naar hoofdpijn en koorts.
  hebben een antibiotica gekregen en wat zetpillen
  Misschien hebben jullie daar wat aan groetjes

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hoofdpijn is in 99% veroorzaakt door spanning en stress. Nekpijn is meestal een gevolg van spanning op de nekspieren. Spierpijn komt het meest voor na overbelasting van de spieren. Alleen koorts is een echt symptoom van een infectie. En dat kan van alles zijn. Meestal zijn het onschuldige virussen of bacteriën die het lichaam gemakkelijk kan 'verslaan'. Soms is hulp nodig in de vorm van medicijnen. De ernst kunt u bij milde symptomen vaak zelf bepalen, als het ernstiger is, gaat u altijd het beste even naar een arts.

  Reactie
  #10

  Heb ook enorme nekpijn, spierpijn in de nek is zo erg dat ik mijn hoofd slechts 1/5e slag kon omdraaien. Koorts 38+ en licht spierpijn en lichte misselijkheid. Mexikaanse griep?

  Reactie
  #11

  Sharon, hoe is het verder verlopen?
  Ik heb een arts gebeld, onderzoek op H1N1 heeft geen zin omdat de uitslag pas na een of twee weken bekend is...
  Dit is in ieder geval iets wat ik nog nooit heb gehad. Nekpijn is enorm.

  Reactie
  #12

  Waarom kan het niet een gewone eenvoudig stijve nek zijn? Gewoon een flinke kramp in de spieren van je nek. Het beste dat je kunt doen is goed warm houden met shawls en truien met kragen, warme douches op je nek zetten, goed masseren, en pijnstillers nemen omdat die ook de spieren helpen ontspannen. Je kan de nek ook nog insmeren met bijvoorbeeld Tijgerbalsem om de doorbloeding van de nekspieren te stimuleren. Mijn idee.

  Reactie
  #13

  Gewoon kramp in je nek gaat niet gepaard met koorts, spierpijn in je hele lijf, misselijkheid en een gevoel van voorhoofdsholteontsteking.
  Deze nekpijn wel. Nog nooit heb ik op deze manier een stijve nek gehad en ik vraag me af wat het is.
  Heeft iemand hier een antwoord op?
  Ik heb zeker geen kou op de nek gehad en ook niet erg lang een rare houding aangenomen.

  Duco, reageer je svp hierop?

  Reactie
  #14

  Nu alleen nog hoofdpijn, gevoel van voorhoofdsholteontsteking en lichte verkoudheid verschijnselen.
  Volgens de huisarts gaat het misschien om de Mexicaanse griep. Zeker is het niet.
  Gelukkig ben ik er bijna van verlost en heb ik tot nog toe geen gezinsleden aangestoken.
  Succes aan allen die dit virus ook gaan ontmoeten.
  Groetjes,
  Petra.

  Reactie
  #15

  http://www.dokter.nl/forum/Hoofd-hals-schouders/212592-Heb-ik-de-Mexicaanse-Griep.html

  Reactie
Reageer op: hoofdpijn, nekpijn en koorts en spierpijn
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief