Eenzijdige stembandverlamming

  • #1

    Hallo allemaal,
    Ik zit met een vervelend probleem. Ik ben 22 jaar en in maart van dit jaar werd er non-hodgkin in de borstholte ontdekt bij mij. 8 chemo's verder ben ik nu bijna klaar. Het is nog even afwachten op de uitslag van de pet scan of er bestraald moet worden. Maar omdat de tumor in mijn borstholte zat heeft die hoogstwaarschijnlijk mijn stemband aangetast waardoor ik een stembandverlamming opgelopen heb . De stemband beweegt/trilt nog wel. Na me bezoekje aan de KNO-arts, die ook mijn stembanden bekeek, werd ik doorverwezen voor logopedie. Daar kreeg ik oefeningen mee en naar veel oefenen moest ik weer langs bij de KNO-arts. Die zei duidelijk verbetering te zien ( meer beweging ) Nu gaat het praten al stukken beter dan in het begin. Maar het hard praten is een probleem.. aangezien ik nog vrij jong ben en een feestje hier en daar en socializen nog erg leuk (en misschien wel belangrijk) vind maak ik me best zorgen. Want jezelf daar verstaanbaar maken is nogal moeilijk. Is meer volume krijgen ook te trainen met een eenzijdige verlamming? Ik kan hier niet veel over vinden op internet. En ik weet dat ze pas je stemband willen opspuiten als deze een jaar stil staat, maar mijne staat niet helemaal stil.. Ik ben er naar van en maak me best zorgen. Kan iemand me meer vertellen of meer volume krijgen ook mogelijk is?

    Met vriendelijke groet, anoniem

    Reageer
    #2

    Moeilijk om daar zo iets over te zeggen. De tijd zal dat moeten leren. Maar hoe meer beweging er in de stembanden komt, hoe beter de kansen zullen zijn.

    Reageer
    #3

    Dankuwel voor de reactie, maar stel dat opspuiten een mogelijkheid is, zou ik daarna wel weer meer volume hebben?

    Reageer
    #4

    Dat is een vraag die ik zo helaas ook niet kan beantwoorden

    Reageer
    #5

    in ieder geval bedankt voor de reacties!

    Reageer
    #6

    Jammer dat je anoniem bent.

    Ik heb een stembandverlamming van beiden,  en een tracheacanule.  Nu ben ik op zoek naar mensen die dit ook hebben.

    Reageer
Reageer op: Eenzijdige stembandverlamming


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief