puisten ( infecties ) op hoofdhuid ? wat kan de oorzaak zijn.

  • #1

    Hallo,

     

    ik heb al heel lang last van puisten ( infecties ) op me hoofdhuid. ik had jaar geleden. van de dokter volgens mij als ik het nog goed heb minocycline gehad. voor puisten. na dat ik klaar was met dat kuur. was het verdwenen maar later na 1 a 2 maand. zijn ze weer terug gekomen. wat kan de oorzaak zijn. en ik ben ook heel erg bang dat ik haaruitval ga krijgen of kalle plekken door die infecties ( puisten ).

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Heb je sinds dat je de puisten hebt ook je haren zo kort?

    Reageer
    #3

    Hallo,

     

    nee ik had toen lang haar ik heb week geleden me haren kort geschoren. en nu zie je duidelijk overal puisten ( infecties )

    Reageer
    #4

    Oke.  Ik raad je in ieder geval aan om terug te gaan naar de huisarts en een verwijzing te vragen voor de dermatoloog.

    Reageer
    #5

    Hoi alias,

    ik denk dat ik het zelfs probleem heb, ook minocikline gebruikt(alles was weg na een maand begon het weer)

    heb jij inmiddels meer gehoord? Waren de bulten op je hoofd ook groter als in je gezicht?

    groet Thomas

    Reageer
    #6

    @Thomas. Dit soort problemen begint vaak aan de binnenkant. Beter voeding met een laagglycemische index. Zuivel is ook niet aan te bevelen. Verder kan ontstekingsremmende voeding als kurkuma helpen.

    Daarnaast kunnen allerlei vitamine, mineralen, vetzuren helpen ondersteunen, zoals omega 3, gammalinoleenzuur, magnesium, zink, chroom, vitamine A tm E. Bij puistjes in het algemeen kunnen ook biergist en edelgistvlokken helpen. Daarin zitten onder andere zink en chroom. Voor uitwendig zijn er wel natuurlijke middelen.

    Reageer
    #7

    Ik heb exact hetzelfde zoals jij. Is het al over? En wat was de oorzaak? En wat heb je gebruikt om het te laten genezen?

    Reageer
    #8

    Ik heb dit ook. Weet iemand wat het is.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    jullie probleem komt me bekend voor! Ik had ze ook jaren geleden . Deze puisten zijn echt hardnekkig en gaat niet zomaar weg!!!

    dermatoloog heeft mij volgepropt met antibiotica en uiteindelijk zijn ze niet niet verdwijnen. Het leidt niet tot kaalheid enkel als je ze gaat wegkrabben dan kan kale puntjes krijgen maar haar groeit later weer terug.

    De Oplossing: wat mij heeft geholpen is APPELAZIJN de merk die ik gebruikte was van de tuinen.

    drink 1x per dag 3 lepels appelazijn mengen met glas water.

    voor het slapen even appelazijn smeren en goed wrijven op die puisten en smorgens je. Hoofd wassen. Wassen hoef niet elke dag maar die appelazijn ruikt sterk vandaar dat ik het aanrad voor het slapen gaan te gebruiken, je mag het ook op iedere moment gebruiken!

    na een maand succes gegarandeerd 🙂

    Reageer
    #10

    Heb er ook last van

    Komt met momenten. Dan weer paar weken veel last dan weer minder.

    Heb betadine shampoo geprobeerd, slakkengel , tea tree olie, vichy enz maar niks helpt echt.

    Dermatoloog zei me enkel om het te verzorgen met betadine. Maar dat helpt dus niet.

    Als ik nu een anti biotica kuur moest doen voor een andere aandoening dan was alles wel weer voor even weg maar nadien komt het gewoon terug.

    Reageer
    #11

    Heb er al jaren last van. Vele medicatie gehad en uiteindelijk isotretinoïne (roaccutane) gekregen. Werd eerst nog erger maar daarna was het weg. Nadat ik met dat medicijn was gestopt bleef het een jaar weg denk ik. Nu weer terug met vlagen, soms erger dan anders.

    Heb het gevoel er maar mee te gaan leren leven.

    Reageer
    #12

    Goedemiddag,

    Dit is iets waar ik ook veel last van heb gehad. Ook bij mij kwam dit met vlagen. Het begon altijd op mijn schedel en vooral de nekregio. De bulten verschenen dan op den duur ook in de baardstreek en voorhoofd. Na lange tijd, soms wel 2 maanden verdwenen de bulten en was er altijd een beetje een rode vlek/littekenweefsel te zien. Dit trok altijd na een maand of 2 ook weer weg, maar dan waren de volgende bulten altijd alweer verschenen. Geen huismiddel leek te helpen.

    Na eigenwijs lang hiermee te hebben rondgelopen maakte ik toch maar een afspraak bij mijn huisarts die diagnosticeerde dat het folliculitis was; een ontsteking van de haarzakjes door een bacterie. Hij schreef mij fusidinezuur voor. Fusidinezuur is een antibiotica in crèmevorm. Verder adviseerde hij antibacteriële shampoo te gebruiken.

    Na 2 dagen van gebruik waren de bulten al grotendeels verdwenen. Als antibacteriële shampoo gebruikte ik simpelweg unicura antibacteriële handzeep. Ik gebruikte dit 2 weken lang elke 3 dagen. Dit had ook een zeer positief effect. Hiernaast gebruikte ik geen gewone shampoo meer. Dit alles heb ik 2 weken volgehouden waarna het volledig verdwenen was. Ik was nu 1x in de week mijn haren en heb al 3 maanden nergens last van.

    Na hierover te hebben nagedacht kwam ik tot de volgende conclusie:

    Bacteriën op de huid worden bestreden door talg, hoorncellen en zweet dat een bepaald zuurgehalte bevat (ph 5,5).

    Ik had de neiging om te schoon te zijn. Ik waste dus minimaal 1x per dag mijn hoofd/haren/nek met shampoo. Door iedere dag mijn haren te wassen met shampoo verwijderde ik de talg, hoorncellen, zweet en dus het zuur. Bacteriën kregen hierdoor vrij spel met als uiteindelijk gevolg folliculitis.

    Ik hoop dat mijn ervaring en oplossing de mensen die hier last van hebben kan helpen.

    Groet

    Reageer
    #13

    Ik heb precies hetzelfde.

    Heb op advies van mijn kapper vaseline gesmeerd na het douchen op mijn hoofdhuid zodat het niet uitdroogt. Dus hele dag met vaseline en ook als ik ga slapen hoofd helemaal insmeren met vaseline. Ben nu 3e dag bezig. Ik hou jullie op de hoogte.

    Er zijn nog 2 grote bulten maar op de rest van mijn hoofdhuid niets meer. Trekt allemaal weg. Vaseline is geurloos dus ook geen irritaties.

    Reageer
    #14

    ik gebruik nu ook unicura antibacteriële handzeep en direct na douchen vaseline en het gaat echt de goede kant op.

     

    De oorzaak is dat sommige mensen een vette hoofdhuid hebben. Door elke dag te douchen met shampoo haal je die vet weg (beschermlaag) en wat gebeurt er dan? Je hoofdhuid maakt steeds meer talg aan en daardoor raken sommige gaatjes verstopt en krijg je die pukkels.

     

    Dus direct insmeren met vaseline. Daardoor hoeft je hoofd ook geen talg meer aan te maken. Ik zal binnenkort weer jullie op de hoogte houden.

    Reageer
    #15

    Hallo mensen,

     

    Ik heb zelf ook last van rode bultjes op mijn hoofdhuid en die gaan regel matig gespaard met jeuk ik ben al bij een dermatoloog geweest maar daar wordt je gauw al steeds behandeld met antibiotica heb zelf 3 maanden doxycycline gebruikt die heeft mijn huid wel rustiger gemaakt, naar het stoppen bleven er nog steeds rode bultjes op mijn hoofdhuid, nu was ik mijn haar wel elke dag maar toen ik het 3x per week was te ging het ook niet weg en ik wil hier heel graag vanaf ook omdat er kale plekjes voor in de plaats komen heeft iemand voor mijn wat tips die me er eventueel mee wil helpen mvg

    Reageer
Reageer op: puisten ( infecties ) op hoofdhuid ? wat kan de oorzaak zijn.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief