• #1

  hallo,

  ik hoop dat iemand mij kan helpen.

  ik heb een lange periode (8jaar) hydrocortison geslikt, wegens medische redenen en nu sinds een jaar of 2 a 2 1/2 jaar ben ik er nu van af. Ik merk dat toen ik aan deze medicatie zat ik veel meer gefocust was dan nu en dat mijn concentratie veel beter was. ook kon ik altijd goed lezen en voor lezen, maar nu heb ik moeite met lezen en kan ik bijna niet meer voorlezen zonder te hakkelen. Ook voel ik me altijd moe en futloos en kan ik dingen niet goed onthouden en lijkt het alsof ik er soms niet helemaal bij ben. ik heb al eens aan mijn behandel arts gevraagd of de medicatie gevolgen konden hebben voor mijn lichaam , maar dat was niet het geval. maar toch merk ik zelf gewoon een verschil een groot verschil. daarbij wil ik ook nog even zeggen dat ik de medicatie kreeg voor een aandoening die ik had , maar achteraf bleek het te zijn dat ik die aandoening helemaal niet had. dus heb ik ten onrechte de medicatie geslikt. ik heb al eens op internet gespeurd of de medicatie gevolgen kan hebben voor je lichaam als je het redelijk lang slikt. maar ook op internet kan ik hierover niks terug vinden.

  weet iemand hier meer over? of heeft iemand hier ook ervaring mee.. ??

  gr

  Reageer
  #2

  ook ben ik bij het opstaan even behoorlijk duizelig en word het zwart voor mijn ogen.

  Reageer
  #3

  Duizeligheid, of zwart zien bij het opstaan wordt orthostatische hyptensie genoemd.

  Reageer
  #5

  Langdurig gebruik van cortisonen kan wel degelijk bijwerkingen veroorzaken zoals hoofdpijn, duizeligheid, stemmingswisselingen e.a. Hoe heet uw medicijn?

  Reageer
  #6

  bedankt voor de reacties!
  ik slikte hydrocortisol en fludrocortisol, ruim 8 jaar lang. en nu sinds 2 jaar niet meer. maar voel me nu vooral einde van de middag niet goed. gr

  Reageer
  #7

  Hallo ikikik, kan het zijn dat je oververmoeid bent? Neem je de laatste tijd (te) veel hooi op de vork? Je leest voor; heb je kinderen of sta je voor een klas? Kun je iets meer vertellen over je dagelijks ritme? En eet en beweeg je wel gezond? Alles waar 'te' voor staat, is niet goed he. Tara.

  Reageer
  #8

  hallo,

  Nee heb geen kinderen maar ben wel ongeveer 15 uur in de week aan het werk. Het is niet zo dat ik me ziek voel. Het is een soort van geïrriteerd gevoel in mijn lichaam wat ik geen naam kan geven. meestal aan het einde van de middag wordt ik vermoeid en word ik licht misselijk en geïrriteerd. Een tijdje terug had ik ook last van hartkloppingen wat soms wel een paar dagen aanhield. Daar heb ik nu geen last meer van. wel elke keer bij het opstaan van de stoel/bank duizelig en wat zwart voor me ogen. me oren en voorhoofd krijgt dan een warm gevoel. Ook krijg ik terug gekoppeld dat ik af en toe me wat afwezig opstel. Dit alles ( ook het gevoel niet mezelf te zijn en er af en toe niet helemaal bij zijn) een half jaar na dat ik gestopt ben met de medicijnen. Mijn concentratie is altijd goed geweest en lezen vond ik nooit moeilijk. Maar nu gaat dat niet meer makkelijk. het zijn allemaal wat vage klachten vind ik zelf.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Heb je de bijsluiter gelezen? Wat staat daarin beschreven over mogelijke bijwerkingen? Kom je daar verder mee?

  Reageer
Reageer op: help
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief