smaken/geluiden/gevoelig

  • #1

    Hallo, ik ben een man van 22 en ik heb al een redelijke tijd wat vreemde dingen gemerkt.
    Soms(+/- 2x per week) ben ik gewoon ergens mee bezig als ik plotseling uit het niets een vreemde smaak in mn mond krijg, soms een smaak die ik ken en soms iets wat ik nooit eerder heb geproefd.
    En af en toe dan voel/hoor ik een zoem die heel snel harder wordt en dan als een klap tegen mn hoofd erdoor gaat waarbij ik een lichtflits zie en een tinteling voel. het voelt alsof er een bliksemschicht door mn hoofd gaat.

    Soms lijkt alles om me heen een droom, alles lijkt dan zo ver weg en ik voel me alsof ik los ben van mn lichaam. Meestal is het niet zo erg maar ik heb al eens bijna mn pols doorgesneden toen dat gebeurde, ook wou ik van het balkon springen en pasgeleden probeerde ik mezelf te verdrinken in bad(dat is de reden dat ik dit post want dat was best eng).
    En af en toe dan is het alsof ik net wakker wordt terwijl ik toch al een redelijke tijd uit bed ben, alles lijkt opeens veel helderder en duidelijker dan eerst...
    Ik ben ook veschrikkelijk gevoelig voor dingen die om me heen gebeuren, als ik denk dat iemand boos is op me dan zit ik daar wekenlang mee in mn hoofd(niet zo positieve gedachten meestal).

    Ik weet dat dit wel veel verschillende dingen zijn en ik had mischien die dingen op andere plekken moeten posten maar ik wist niet zeker waar...
    Alles wat hier staat heb ik nooit tegen anderen vertelt want ik ben al "anders" genoeg denk ik.

    Ik denk dat ik dit hier post, gewoon om te weten hoe iemand hierop reageert en ik heb mischien wel wat hulp nodig... Mn gedachten zijn best verwarrend en ik weet meestal toch niet waarom ik doe wat ik doe en denk wat ik denk.

    Nou ik hoop dat het niet te verwarrend is voor degene die dit probeert te lezen.

    Groetjes en alvast bedankt voor reacties

    Reageer
    #2

    Heb je deze ervaringen wel eens met de huisarts besproken? Ik zou je sterk willen adviseren dit eens te doen. Mogelijk heb je een psychiatrische stoornis die met de juiste en tijdige behandeling misschien veel minder hevig hoeft te zijn.
    Ik schrik eerlijk gezegd een beetje van je verhaal, en ik hoop echt dat je naar de huisarts gaat en hulp vraagt, want ik vind het pijnlijk om te lezen dat je hier al zo lang mee rondloopt.

    Reageer
    #3

    Ik meen kenmerken van een psychose te lezen in je verhaal.

    Informeer je eens hier: http://www.dokter.nl/forum/Latest/zoekresultaten.html?cx=004273263615267916737:ax7k-8yjeny&cof=FORID:11&q=psychose#1196

    Reageer
    #4

    Nou ja, ik heb al eens geprobeerd het te vertellen tegen iemand, maar dat lukt niet. Ik krijg geen woord uit mn mond.
    Ik weet niet of dat bij de huisarts wel zou lukken.

    Reageer
    #5

    Is er in je omgeving iemand waarmee je jouw verhaal kunt delen? Een (groot-)ouder, een vriend, een leraar?
    Misschien is jouw eenzaamheid met deze ervaringen wel naarder dan de ervaringen zelf?
    Probeer ze echt te delen met iemand, en probeer echt hulp te vragen!

    Reageer
    #6

    Mijn moeder heeft al genoeg problemen met haar eigen gezondheid, ik wil niet dat ze zich ook nog druk gaat maken over mij.
    Ik zou mischien deze berichten kunnen laten zien aan degene die ik het wil vertellen, dat zou het makkelijker maken denk ik.

    Reageer
    #7

    Doe dat maar, dan weten ze in ieder geval wat er in je omgaat. Ik vind het rot voor je dat je zo alleen bent met je gedachten. Maar de tip van de huisarts moet je ook niet vergeten!

    Reageer
    #8

    Heel erg bedankt voor de reacties, ik ga mn best doen om hulp te krijgen. Als iemand anders het weet dan ga ik vanzelf wel naar de huisarts.
    Ik denk dat het wel goedkomt.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #10

    Schrijf anders je klachten op, zoals je hier hebt gedaan. Ga naar de huisarts en zeg dat je er niet over kan praten en geef hem/haar je verhaal.

    Reageer
Reageer op: smaken/geluiden/gevoelig


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief