Duizeligheid, licht in hoofd, en af en toe hoofdpijn / nekkramp sinds dinsdag

 • #1

  Sinds afgelopen dinsdagavond ben ik opeens heel duizelig en licht in m'n hoofd. Het verschilt een beetje per moment van de dag, meestal valt het in de ochtend als ik net wakker ben nog wel mee, en start ik m'n dag vol goede moed, maar wordt het steeds erger. Zo had ik dat ik vandaag toch even het huis uit moest voor een boodschap, maar in de Albert Heijn echt zo snel mogelijk m'n boodschap wilde pakken en naar de kassa wilde omdat ik ieder moment het gevoel had dat ik bijna flauw zou vallen.

  Daarnaast heb ik af en toe best hevige hoofdpijn buien erbij, meestal achterin/boven in m'n hoofd, met wat krampen bovenin in m'n nek hierbij. Helaas is het enorm druk bij m'n huisarts, en kan ik pas a.s. Dinsdag terecht. (Had afgelopen woensdag al gebeld)

  Omdat ik nu zoveel binnen zit (want ik durf de deur bijna niet uit) en stil zit wilde ik vandaag toch even wat fitness oefeningen thuis gaan doen om een beetje in beweging te blijven, maar na twee setjes opdrukken merkte ik dat de hoofdpijn en kramp in m'n nek steeds erger/stekend werd dus ben ik maar gelijk gestopt.

  Ik merk als ik een tijdje in bed lig, bijvoorbeeld met m'n vriendin een serietje aan het kijken ben en wat rustiger wordt dat het naar m'n gevoel wel steeds beter gaat. Maar zodra ik weer dingen wil gaan ondernemen en gaan doen (bijvoorbeeld de dag erna), merk ik dat de duizeligheid / lichte gevoel in m'n hoofd weer steeds erger wordt. Ook merk ik dat ik in de ochtend wakker wordt met een soort dof gevoel bij m'n linker oor.

  Omdat ik naast de duizeligheid / lichte gevoel in m'n hoofd, er soms plots toch hele stekende hoofdpijn achter in m'n hoofd en nek bij heb vind ik het toch wel een beetje eng, iemand enig idee wat dit kan zijn? En wat ik het beste zou kunnen doen?

  Normaalgesproken ben ik namelijk best een sportieve en gezonde jongen van 22 jaar, en heb ik haast nooit ergens last van.

  Reageer
  #2

  Heb je veel stress of spanningen? Gebruik je alcohol of drugs? Eet en drink je voldoende?

  Reageer
  #3

  Misschien hier en daar een beetje stress van werk, maar niet onhandelbaar. Ben momenteel bijvoorbeeld aan het solliciteren voor een nieuwe baan.

  Verder vorig weekend voor het laatst alcohol gebruikt, en ik gebruik geen drugs. Ik eet en drink voldoende, en ook vrij gezond. De afgelopen dagen heb ik al veel rust genomen, heb me woensdag ziek gemeld van werk, was vandaag vrij, en donderdag wel gewerkt. Ook steeds vroeg naar bed gegaan, en lange nachtjes slaap gepakt.

  Ik merk vooral dat ik het zelf ook heel eng vind om zo duizelig/licht in m'n hoofd te zijn, want ben dit helemaal niet gewend. Zeker op de momenten als die hoofdpijn / nek kramp erbij komt wordt ik toch wel een beetje bang. Daarnaast heb ik volgend weekend (3 juli) eindelijk weer eens een vakantie geplant met m'n vrienden naar Cyprus, maar merk ook dat ik bang ben dat dit niet op tijd over is en dat ik dan straks bijvoorbeeld niet mee kan.

  Reageer
  #4

  Dan wellicht toch even de bloeddruk laten checken bij de huisarts.
  Doe dan toch ook maar even de test op:
  https://www.dokter.nl/hyperventilatietest/

  Reageer
  #5

  Heb de test ingevuld maar deze geeft aan dat het risico op hyperventilatie zeer klein is. Zal iniedergeval vragen of hij dinsdag inderdaad ook m'n bloeddruk kan meten. Merk alleen dat ik een beetje ongerust ben, en wachten tot dinsdag vrij lang vind duren. Had vanochtend nog gebeld of ik niet misschien vanmiddag nog lang kon komen of maandag, maar het zat helemaal vol, ook bij andere huisartsen dan mijn eigen.

  Reageer
  #6

  Dan zul je helaas nog even geduld moeten hebben. Heb je wel eens last van paniek- of angstaanvallen?

  Reageer
  #7

  Yes, zit niks anders op denk ik. Afgelopen dinsdag had ik wel dat ik toen ik ging slapen voor mijn gevoel mentaal klaar wakker was, terwijl ik fysiek echt best heel moe was van twee dagen werken en een druk weekend. Toen is die duizeligheid en dat lichte gevoel in m'n hoofd ook een beetje begonnen. Ik had toen m'n vriendin wel een beetje paniekerig wakker gemaakt met dat ik me zo vaag / duizelig, en zo klaar wakker voelde waardoor ik dus niet kon slapen. Maar die paniek was eigenlijk vooral omdat ik het vreemd vond dat ik me zo duizelig / vaag / klaar wakker voelde, en niet om een andere reden ofzo. Dus ik weet niet of dat echt een paniek aanval was. Toen heb ik die nacht verder heel slecht geslapen en veel wakker geweest, en daarom de dag erna vrij genomen en overdag veel geslapen.

  Reageer
  #8

  Ik vermoed dat het toch een beetje stress gerelateerd is. Maar eens even afwachten wat de huisarts ervan gaat zeggen

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Het staat je altijd vrij om naar de eerste hulp te gaan als het erger wordt

  Reageer
  #10

  Als je zonder verwijzing van de huisarts of dokterspost met niet levensbedreigende klachten naar de SEH gaat, realiseer je dan wel dat het je je eigen risico van je zorgverzekering kost.

   

  Reageer
Reageer op: Duizeligheid, licht in hoofd, en af en toe hoofdpijn / nekkramp sinds dinsdag
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief