Draaiduizeligheid

  • #1

    Vannacht werd ik enorm duizelig wakker. Alles om me heen bewoog.. ik werd er misselijk van.

    Ik heb de hap gebeld en die gaven aan dat er niets aan gedaan kan worden. Vanochtend mijn huisarts gebeld en zij zei dat het een ontsteking is van het evenwichtsorgaan.

    Echter als ik dat Google heb ik geen 1 van de symptomen die daar bij horen!

    Ik word gewoon niet geholpen en durf mn bed niet meer uit. De duizeligheid trok vannacht ook weer weg maar ik ben enorm bang voor herhaling.

    Reageer
    #2

    Je zult toch moeten proberen of ze er dan nog is of niet.

    Reageer
    #3

    Ik heb er nu geen last meer van.. Maar ben enorm bang op herhaling. En ik wil weten waardoor het komt

    Reageer
    #4

    Dat is soms niet te achterhalen

    Reageer
    #5

    Ik ben zo bang dat er ergens in mijn hoofd een tumor zit die me die aanvallen geeft 🙁

    Reageer
    #6

    Heyhey

    Ik weet niet of het je gerust kan stellen, maar ik heb dit ook eens in de zoveel tijd. Ik kan je helaas niet zeggen waar dit vandaan komt, maar je bent zeker niet de enige. Zolang je voor het overige geen klachten hebt en je niet elke dag een aanval hebt zou ik me er niet te veel zorgen om maken. De kans op een hersentumor is vrij klein, en dit zou hoogstwaarschijnlijk ook andere symptomen geven zoals extreem gewichtsverlies, hoofdpijn ed.

    Moesten de aanvallen frequent terugkomen toch even langs de huisarts passeren

     

    Groetjes Lotte

    Reageer
    #7

    Hoi Lotte,

    Bedankt voor je berichtje. Ik ben me echt lam geschrokken.

    Heb jij hiervoor onderzoeken gehad? En welke klachten ervaar jij?

    Reageer
    #8

    Heyhey

    De enige klachten die ik heb is dat ik af en toe (lees eens in de 3 à 4maand) zo een aanval van draaiduizeligheid heb. Soms een heftige zoals jij beschrijft (alles om je heen draait, je wordt misselijk en staan is best lastig tot onmogelijk), soms ook een veel mildere vorm (alles draait rond je maar staan is geen probleem). Vaak ben ik daarna voor de rest van de dag zo wat licht in mijn hoofd.

    Echt specifieke onderzoeken heb ik hiervoor niet gehad. Ik panikeer niet zo snel op gebied van gezondheid (soms misschien een beetje te weinig ?).

    Mijn huisarts is wel op de hoogte (had ooit eens zo een aanval toen ik net daar was, dus ja heb dan maar het hele verhaal gedaan) en deze zei mij dat dit wel vaker voorkomt en niets is om ongerust over te zijn. Het gaat vaak om een ontsteking in je binnenoor of een beetje 'steentjes' rond de evenwichtsorgaan die loskomen. Niets abnormaals. Moest ik er heel veel last van hebben (heel frequent terugkomen, dagen aan een stuk zo duizelig zijn dat het me echt bellemert) moest ik maar eens weerkomen voor een doorverwijzing naar een KNO-arts.

     

    Ik hoop dat dit je een beetje gerust stelt! Moest je je er echt grote zorgen om blijven maken kan je steeds is naar je huisarts bellen. Hij/zij kan je vast uitleggen waarom hij zegt dat paniek niet nodig is volgens hem?

     

    Groetjes Lotte

     

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Duizeligheid kan diverse oorzaken hebben, zoals een schommelende bloedsuikerspiegel, tekorten aan voedingsstoffen, lichte scheefstand van de atlas, teveel spanningen in het algemeen en verder electrosmog, zoals van wifi, smartphone en electrische wekker en andere apparaten.

    Reageer
    #10

    Ha Lotte,

    Bedankt voor je reactie!

    Vraag me wel af wat jou dan op dit forum brengt als je je geen zorgen maakt om je gezondheid ?

     

    Ik hoop dat ik het niet meer vaak ga krijgen. Mijn partner werkt alleen maar nachtdiensten en ik ben dan alleen thuis met mijn 2 baby's.

    Reageer
    #11

    Hahahaha goed opgemerkt inderdaad dat ik hier dan niet echt thuis hoor ?. Ik studeer revalidatiewetenschappen en kinesitherapie (fysiotherapie voor de Nederlanders?) en voor een onderzoekstaak ben ik ooit eens hier beland, en ik vond het een goed idee, dus ik lees hier af en toe wat en probeer hier en daar wat te helpen?.

     

     

    Reageer
    #12

    Ik heb last van draai duizelingen af en toe, vind ik niet erg ik weet wat het is.
    Wel heb ik soms een aanval van duizeligheid als ik stil lig of stil zit. Duurt een seconde. Ik beweeg dan automatisch mijn hoofd en het is over. Maar heel eve. Staatalkes op de kop. Geen idee wat dit is en vraag me af of iemand hier ervaring mee heeft

    Reageer
    #13

    hier ook exact hetzelfde ervaren. je denkt dan even wow wat gebeurt er, maar het is ook net zo snel weer weg.
    weet ook niet wat het is.

    Reageer
    #14

    @Anr1905 weet er niet het fijne van maar kan soms te maken hebben met calciumkristallen. Misschien advies vragen op natuurgeneeskundig gebied. Schijnt ook een bepaalde oefening voor te zijn om het te verminderen maar mag hier geen linkje plaatsen of de naam van iemand di het er over had.

    Reageer
    #15

    Fijn te horen dat er meer mensen zijn die er last van hebben. Nogmaals draaduizelingen als ik mmijn hoofd draai, vind ik niet angstig
    Juist als ik mijn hoofd stil heb, bv. Tv kijk en de boel stAat plotseling heel eve op de kop, dat is naar omdat ik niet weet wat dat is. Ook een draaiduizeling?

    Reageer
Reageer op: Draaiduizeligheid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief