bloed uit oog

  • #1

    Aangezien ik nergens iets kan vinden en ook mijn huisarts nog nooit van mijn klacht heeft gehoord, wend ik mij tot dit forum.
    Met enige regelmaat word ik wakker met een bloedend oog. De ene keer bloedt het terwijl ik wakker word en de andere keer word ik wakker en zit mijn hele oog "dichtgekoekt" door het opgedroogde bloed.
    Als ik mijn oog schoonmaak is er niets te zien aan mij oog. Het oog blijft gedurende de dag een beetje strak/stijf aanvoelen. Heeft iemand hiermee ook ervaring?

    Reageer
    #2

    Er is een mogelijkheid dat je lijdt aan een stollingsstoornis waardoor jouw bloed niet goed stolt. Heb je toevallig vaker last van wondjes 'die maar niet dichtgaan', of als je je gestoten hebt, heb je dan snel blauwe plekken?

    Meestal ontstaan deze bloedinkjes als gevolg van een verhoogde druk als gevolg van hoesten, niezen of overgeven waardoor en bloedvaatjes knappen. dan is het onschuldig en alleen maar heel vervelend.

    Vaak is de oorzaak een gewone virale infectie en dan ben je dus echt wel minimaal een beetje ziek geweest, dus dat zou je moeten weten.

    Een andere mogelijkheid is dat je 's nachts in je slaap heftig in je ogen wrijft en zo kleine beschadiginkjes maakt waardoor je oog dus kan gaan bloeden.

    Als je medicijnen gebruikt kan dat ook de oorzaak zijn maar daarover zeg je niets in je vraag.

    Eigenlijk is alleen de eerste mogelijkheid dus ernstiger en als je je herkent in de blauwe plekken en zo en als je je daar zorgen over maakt, ga dan even naar de huisarts terug.

    Ik hoop dat je nu wat meer duidelijkheid en hebt en een beetje beter weet wat er aan de hand is.

    Als je nog iets wilt weten, kun je altijd weer even hier proberen.

    Hoi hoi.

    Reageer
    #3

    Dank voor je reactie Louise. Jouw suggesties lijken niet het antwoord te zijn. De wondjes die niet dichtgaan en blauwe plekken zijn bij mij niet het geval.
    Heftig wrijven zou betekenen dat ik het uit beide ogen zou hebben. Ik heb het alleen bij mijn rechteroog (had ik niet vermeld) en ik denk zelf ook dat er dan in het oogwit iets te zien zou zijn van een gesprongen adertje. Dit is ook niet zo.
    Ik gebruik sinds 2 jaar een maagbeschermer, echter de oogklacht heb ik al wel een jaar of 8.
    Het lijkt er op dat het toch iets anders moet zijn.

    Reageer
    #4

    Hoi Manon, hypertensie, oftewel een hoge bloeddruk, kan ook een oorzaak zijn van je klachten. Heeft de huisarts wel eens je bloeddruk gemeten? Of heb je zelf een bloeddrukmeter thuis?

    Reageer
    #5

    Hoi Helene,
    Mijn bloeddruk is juist altijd vrij laag, dus ook jouw suggestie lijkt niet aan te sluiten bij mijn klacht. Dank. Manon

    Reageer
    #6

    er i nu toevallig op Reportage sbs 6 een aflevering over.

    Reageer
    #7

    Kijk je ook echt vreemd

    Reageer
    #8

    Heb ik al zo'n 23 jaar last van. Ook mijn rechteroog. Artsen kijken je aan alsof je ze ziet vliegen als je het verteld. Aangezien ik er inmiddels van overtuigd ben dat het geen kwaad kan, laat ik het verder maar gaan.
    Probeer zelf wel een oorzaak te vinden. Denk dat het een soort "mislukte" bloedneus is, omdat ik een scheef neustussenschot heb, of een kleine ontsteking waardoor er bloed door mijn traanbuis naar buiten komt of een zwakke ader in de wand van mijn oogkas.
    Het is natuurlijk maar gissen, maar denk dus niet dat het gevaarlijk is.
    Heb je hier iets aan?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dat heb ik deze week dus ook meegemaakt met mijn linkeroog. Een soort bloedneus via mijn oog, de traanbuis. Mijn oog zat helemaal dicht en er zaten flinke bloedvlekken op mijn kussen. Nadat ik alles had schoongemaakt was er niks meer te zien aan mijn oog. Als je het tegen iemand vertelt dan wordt er gereageerd alsof je gek bent. Het lijkt mij onschuldig, maar wel raar. Blij dat ik niet de enige ben.

    Reageer
    #10

    10 april 2018.   Toen ik vanmorgen opgestaan was en naar het toilet ging, had ik "ineens" rechts  een bloedneus.  Toen het leek dat de bloedneus weg was, begon het via mijn rechteroog te bloeden. Na verloop van tijd was de bloeding gestopt. Zat te twijfelen of ik 112 moest bellen, puur om te vragen wat ik moest doen. Het was immers 06.00 uur en om dan je vrouw wakker te maken is ook al zoiets. Heb dat uiteindelijk niet gedaan. Vervolgens "gewoon" lekker met de fiets naar het werk gegaan en nu, 08.21 uur, is alles goed.

    Reageer
    #11

    Het kan een gevolg van de bloedneus zijn. Ik zou wel even naar de huisarts gaan.

    Reageer
    #12

    Ik (m/34) heb hetzelfde sinds ongeveer 3 jaar. De oogarts kon er niets zinnigs van maken en blijkbaar was er niet genoeg reden voor een mri, alhoewel het in zeldzame gevallen een tumor in de traanbuis kan zijn. Er zat nu een jaar tussen deze en de vorige keer. Ik voel me nooit ziek en het doet ook geen pijn. Meestal zit er wel een dikke klodder bij, een soort "bloedsnotje", waarvan ik logischerwijze denk dat het een ophoping is die voor de bloeding zorgt. Ik vind het wel vreemd, want mijn oog functioneert normaal. Ik draag wel lenzen en dacht in het begin dat het aan de vloeistof lag. Heeft er blijkbaar weinig mee te maken maar ik sluit het niet uit. Is er ondertussen meer bekend over dit verschijnsel?

     

     

     

     

     

    Reageer
    #13

    Nu zijn we bijna een jaar verder en het is onlangs weer gebeurd. Deze keer was het een vrij heftige bloeding maar ik werd wakker van het natte en irriterende gevoel in mijn linkeroog. Geen bloederige tranen maar puur bloed liep er langs mijn wang. Na het wegspoelen is alles in orde, geen zichtbare of voelbare schade. Ik heb het idee dat er gewoon iets scheef gegroeid is aan mijn traanbuis waardoor er soms een verstopping ontstaat en de bloeding ontstaat bij het springen van deze verstopping. Het gebeurt overigens uitsluitend in mijn slaap. Volgens mij wanneer ik op mijn linkerzij lig. Zal wel iets met druk door de ligging te maken hebben. Ik vind het ondertussen niet eng meer maar ben wel een beetje benieuwd wat dit kan zijn. 

    Reageer
    #14

    Moeilijk om daar zo iets over te zeggen. Ben je al met de klachten bij de huisarts geweest?

    Reageer
    #15

    Ik heb toevallig onlangs contact gehad met mijn huisarts. Ik had namelijk een lichte bloeding op klaarlichte dag tijdens mijn werk. Het schijnt te hebben gelegen aan een opgebouwde intolerantie tegen mijn contactlenzen en/of - vloeistof. Ik draag ze dan ook voorlopig niet meer. Grote kans dat er nu geen bloeding meer voorkomt. Zo wel, dan moet er nader onderzoek gedaan worden. Het blijft een mysterieuze aandoening. Hopelijk blijft het nu uit en kan ik ooit nog eens mijn ogen laten laseren. 

    Reageer
Reageer op: bloed uit oog


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief