Trombocytose

  • #1

    Goedemiddag,

    Afgelopen dinsdag bloed laten prikken i.v.m.duizeligheid en balansproblemen. Nu schommelt mijn bloedplaatjes waarde geregeld (sinds 2011). 5 juni was de waarde: 567. In de bijlage de uitslag van het bloedonderzoek met onderaan de waardes van de bloedplaatjes. De huisarts heeft me naar de internist doorverwezen voor verdere diagnostiek. Als ik naar de wachttijden kijk, dan kan ik daar pas over een paar maanden terecht. Moet ik mij zorgen maken? Ik heb ook een te lage vit.d gehalte daar krijg ik ampullen voor.

    Ik moet zeggen dat ik nu wel stress ervaar omdat ik me zorgen maak over andere gezondheidsproblemen. Ik las dat de waarde van bloedplaatjes ook omhoog kan gaan door stress. Kan dat? In 2019 heb ik een echo gehad van organen buik, dus ook de milt maar die was niet vergroot.

    Ik zal toch af moeten wachten tot afspraak internist, maar misschien weten jullie meer of heeft iets soortgelijks.

    Ik hoor het graag.

    Groetjes, Louise

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Er zal eerst meer onderzoek moeten worden gedaan naar de trombocyten. Maar de waarde van de trombocyten zou geen klachten moeten veroorzaken.
    Ik zag wel dat je bloedsuikerwaarde te laag is. Dat kan dus wel klachten veroorzaken en de te lage Vit D.
    Heb je over- of ondergewicht? Volg je een bepaald dieet?

    Reageer
    #3

    Dan moet ik inderdaad de afspraak bij de internist afwachten die is eind juli. Ik wilde bloed laten prikken om dingen uit te sluiten, of wat wellicht verband zal houden met de duizeligheid. Daaruit kwam weer de hogere trombocyten waarden naar boven, waar de huisarts dus verdere diagnostiek voor wil. Voor het bloedprikken had ik gegeten en gedronken, dus dan zou de bloedsuiker waarden hoger moeten uitvallen lijkt mij?

    Ik heb wel overgewicht, maar volg geen bepaald dieet. Ik drink wel veel meer water ( dronk nooit veel), daar gaat glucose ook van omlaag dacht ik? Ik probeer gezond te eten, lukt niet echt omdat door die duizeligheidsklachten ik niet lang in de keuken wil staan...maar drink wel veel meer water, 1,5 tot 2 liter wel per dag.

    Reageer
    #4

    Je bloedsuikerspiegel had inderdaad hoger moeten uitvallen. Als je voor het prikken had gegeten en gedronken was 4,5 zeker te laag. Hier is dan toch verder onderzoek voor nodig. Je klachten kunnen daar namelijk ook door worden veroorzaakt.

    Reageer
Reageer op: Trombocytose


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief