extrasystolen

extrasystolen - Medische Forum - Dokter.nl

extrasystolen

 • #1

  Hoi John,

  vanmorgen na het relaxed wakker worden en totaal ontspannen. was ik super blij dat het mijn eerste nacht weer was zonder wakker te worden van extrasystolen. had ik er ineens toch weer eentje deze voelde ik ook op in mijn linkerborst (klopping) En wat ik normaal niet heb en nu wel is dat ik het ook tegelijkertijd heet kreeg over mijn hele lichaam vanaf mijn schouders tot in mijn tenen.

  Ik bleef zo relaxed mogelijk liggen en liet het zo ontspannen mogelijk over mij heen komen. binnen een paar minuten trok het weg.

  kunnen dit soort dingen echt geen kwaad. Ook vanwege het gevoel dat ik het ineens heel heet kreeg/tintelingen over mijn hele lichaam.

  Ik was niet angstig en was enorm rustig. alleen ben over de hele dag gaan malen hierover

  Reageer
  #2

  Het begon op het moment dat jij bedacht dat je er de hele nacht geen last van had gehad?

  Reageer
  #3

  Hoi Suus,

  Ja zat misschien 2 minuten tussen hooguit.

  Reageer
  #4

  En het is een onschuldig verschijnsel

  Reageer
  #5

  he john,

  Ik probeer daar ook mijn rust in te vinden dat het onschuldig is. dat is ook de rede dat ik bleef zo relaxed mogelijk liggen en liet het zo ontspannen mogelijk over mij heen komen. binnen een paar minuten trok het weg.

  kunnen dit soort dingen echt geen kwaad. Ook vanwege het gevoel dat ik het ineens heel heet kreeg/tintelingen over mijn hele lichaam.

  Ik was niet angstig en was enorm rustig. alleen ben over de hele dag gaan malen hier over schadelijke hartklachten heb.

  Ik heb nav gesprek met mijn psycholoog al een week geen fybri meer gebruikt. Deze heb ik verwijderd en mrk dat het me toch veel rust geeft zonder deze app.

  Reageer
  #6

  Dat is echt onschuldig hoor. Wel vervelend uiteraard.
  Goede actie dat je de fybri app hebt verwijderd en het niet gebruikt. Geeft alleen maar onnodige spanningen

  Reageer
  #7

  Ja, dat is echt bizar van die app. Ik had steeds het idee dat het mij veiligheid en rust moest geven. Maar het was juist andersom. Nu voel ik mij een stuk rustiger inderdaad.

  Kunnen de extrasystolen ook komen door overgewicht eigenlijk?

  De dokter had mij betablokker aangeboden maar ik vind dat een beetje spannend juist omdat mijn hartslag vaak in rust 50 tot 60 is en ik bang ben dat mijn hartslag nog verder zakt

  Reageer
  #8

  Een andere situatie, maar even als voorbeeld wat denken aan iets waar je bang voor bent kan doen: ik revalideer van een blessure en vind sommige oefeningen die ik met mn fysio doe, spannend. Omdat ik bang ben dat ze niet gaan lukken omdat dat een tijdje terug zo was. Denk ik daar vantevoren aan, gaat het 9 van de 10 keer ook echt niet. Denk ik er niet aan,gaat het goed. Maar denk ik tijdens het oefenen ineens "hé, ik heb er vandaag nog helemaal niet aan gedacht dat het mis zou kunnen gaan!", dan blokkeer ik spontaan. Omdat die gedachte zorgt dat je lichaam daar onbewust op reageert. Jij wordt wakker en denkt "hé, de hele nacht geen hartkloppingen!". En voila, daar zijn ze weer.....

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Over je hartslag van 50 of 60: hier naast mij zit iemand, die kern gezond is en in rust naar 35 kan zakken. 50 is echt heel normaal hoor!

  Reageer
  #10

  I dacht dat ik de oorzaken daarvan al eens had gegeven.
  sterke emotie
  hormonen (rondom de overgang bijvoorbeeld)
  oververmoeidheid of stress
  koffie of cola
  roken
  alcohol en drugs
  gebruik van bepaalde medicijnen (bijvoorbeeld luchtwegverwijders bij astma en COPD)

  Reageer
  #11

  Hoi Suus,

  ik schrik ook niet van mijn hartslag maar ben bang als ik een beta blokker slik dat mijn hartslag naar de 40 zakt en dat vind ik wel een eng idee

  Reageer
  #12

  Maar daar hoef je dus niet bang voor te zijn. Als dat gebeurt, is dat niet erg of schadelijk ofzo. Dat bedoelde ik te zeggen

  Reageer
  #13

  Dank voor je antwoord Suus. Ik wil nog even aankijken of ik het zonder redt. Anders ga ik het proberen.

  Reageer
  #14

  John nog even een vraagje die ik laatst al stelde maar denk dat je die gemist hebt. Kunnen extrasystolen ook door overgewicht komen?

  Dit vraag ik ook een beetje omdat vaak als ik zit er ook last van heb.

  Ik ben 172 cm en 100 kg momenteel. Ik wil heel graag afvallen alleen door de angst met mijn hart en de extrasystolen durf ik niet te sporten.

  Ik heb vandaag mij wel ingeschreven voor de sportschool en wil hierdoor mijn angst overwinnen.

  Reageer
  #15

  Ik kan zo niet zeggen of overgewicht daar nou een oorzaak van is...
  Maar als naar je gewicht kijk, is het wel de allerhoogste tijd om daar wat aan te doen.

  Reageer
Reageer op: extrasystolen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif