Kloppingen in been na bloedklonter

 • #1

  Beste,

  Ik heb een vraag i.v.m. een bloedklonter die ik een tijdje geleden had. Dit was in mijn linkerbeen. Ik heb toen medicatie (bloedverdunners) en compressiekousen gekregen. Ik heb deze steeds ingenomen en gedragen zoals mijn arts dat zei. Bij de laatste controle werd er geen bloedklonter meer gevonden en mocht ik stoppen met de medicatie en met het dragen van de compressiekous. Toen ik de kous begon te dragen (een dag na de diagnose van de bloedklonter), merkte ik regelmatig een lichte pijn op in mijn linkerbeen. Ook voelde ik regelmatig kloppingen op de plaats van de bloedklonter (waar het pijn deed). Ik dacht eerst dat dit door die kous kwam, maar nu draag ik deze al drie maanden niet meer en de pijn en kloppingen duiken toch nog dagelijks op. Ik vroeg mijn dokter of dit normaal is, maar hij gaf geen antwoord... Vandaar dat ik het hier vraag. In mijn rechterbeen voel ik geen pijn of kloppingen. Het is allemaal begonnen na de bloedklonter. Ik merk op dat de kloppingen zich vooral voordoen als ik mijn benen plooi of met gekruiste benen zit. Is dit normaal? Gaat dit ooit nog weg? Zal mijn been ooit terug aanvoelen als voor de bloedklonter of zal ik met die kloppingen moeten leren leven? Op zich storen ze niet, maar ik wou gewoon weten of het normaal/gezond is...

  Alvast bedankt voor de reactie!

  Reageer
  #2

  Je vaatstelsel kan wat schade hebben opgelopen (kleppen), maar dat hoeft niet. Pijn hoort bij trombose: bloed hoopt op. Maar afgekneld zitten, bemoeilijkt sowieso de bloeddoorstroming. Zou ik zelf niet doen met trombose in voorgeschiedenis.

  Maar ik heb zelf een jaar een steunkous moeten dragen om klachten te voorkomen die pas later ontstaan. Zoals spataderen.

  Reageer
Reageer op: Kloppingen in been na bloedklonter
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief