Erg schommelende waarde lymfocyten

 • #1

  Goedenavond,

  Vandaag heb ik van de huisarts de uitslag van een bloedonderzoek binnen gekregen. Twee waarden waren iets verhoogd, de waarde van lymfocyten was 4.4 en leukocyten 10.2.

  In april heb ik ook bloed af laten nemen in verband met het vinden van een allergie (bleek een pollenallergie te zijn). Echter was de waarde van de lymfocyten toen maar 0.8, wat zelfs te laag is. Ik heb in die periode wel een griepje gehad, of iets wat daar op leek. Monocyten waren toen ook verhoogd (1.6) en CRP maarliefst 33.

  Nu vroeg ik mij af waardoor deze vrij grote stijging in ongeveer een maand tijd veroorzaakt wordt. Kan dit iets te maken hebben met leukemie? Of is het normaal dat de waarde bij het herstellen eerst juist te hoog wordt? Ook heb ik gehoord dat het bij rokers normaal is dat de leukocyten en lymfocyten verhoogd zijn. Maar dan toch zou ik willen weten hoe zo'n enorme stijging in een korte periode verklaard zou kunnen worden.

  De waarden van lever, nieren, schildklier en glucose waren normaal. Verder ben ik een man van 25 jaar en zoals gezegd een roker.

  Ik hoop dat er iemand is die mij antwoord kan geven. Alvast hartelijk dank in ieder geval!

  Met vriendelijke groet, Jur

  Reageer
  #2

  "Ik heb in die periode wel een griepje gehad, of iets wat daar op leek." Misschoen wel corona. Maar dat is dan wel de reden waarom de waarden iets verhoogd zijn. Dat zal zich vanzelf weer herstellen

  Reageer
  #3

  Dag John, bedankt voor de zeer snelle reactie!

  Dat is fijn, maar dan rest mij toch nog een vraag. Hoe kan het dat ten tijde van de griep/corona de waarde van de lymfocyten onder de ondergrens lag en nu ik hersteld ben juist boven de bovengrens?

  Met vriendelijke groet, Jur

  Reageer
  #4

  Dat ligt aan het moment van onderzoek. Als je wellicht 3 dagen later een bloedonderzoek had gedaan waren de waarden denk ik ook hoger geweest

  Reageer
  #5

  Ok, en bedoelt u dan het eerste onderzoek waarbij de waarde te laag was?

  Want wat past er beter bij een dergelijk virus, een te lage of te hoge waarde?

  En klopt het inderdaad dat de waarden van leukocyten en lymfocyten bij rokers hoger zijn? Ik begreep dat leukocyten vanaf 20 een reden kan zijn om leukemie te vermoeden. Hoe zit dat bij lymfocyten? Is 4.4 niet hoog genoeg om iets te vermoeden?

  Excuus voor de vele vragen. Ik maak me nogal zorgen vanwege meerdere mensen in mijn kring die de verschrikkelijke ziekte hebben of hebben gehad met alle gevolgen vandien.

  Met vriendelijke groet, Jur

  Reageer
Reageer op: Erg schommelende waarde lymfocyten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief