Ecg Apple i watch, betrouwbaar?

 • #1

  Toch maar eens een ecg met mijn i watch gemaakt. Om een lang verhaal kort te maken; mijn spieren reageren direct met spierpijn op inspanning, waarop extreme vermoeidheid volgt. Als ik een uurtje ga zitten hersteld het zich weer, alleen de vermoeidheid blijft (vaak een piek in de vroege middag). Ik had behalve mijn spieren ook pijn in mijn gewrichten, en ben daarom doorgestuurd naar het ziekenhuis naar de reumatoloog. (De pijn in mijn gewrichten is overigens weer weg als ik voldoende rust hou) In het ziekenhuis geweest, en tegen fibromyalgia aan.
  Er zit een ecg functie op mijn horloge, (goed gekeurd door de Amerikaanse FDA), maar de huisarts kan er niets mee, Snap ik wel enigszins ze luisteren vooral naar symptomen.
  In een gesprek met de assistente vertelde ze dat de huisarts de ecg niet afleest (kan aflezen) en dit door een cardiologe laat doen. Tja...als de huisarts er al niets mee doet, wat heb je er dan eigenlijk aan?
  Is zo’n ECG van de Apple Watch überhaupt wel te vertrouwen, of is het gewoon een leuke gadget? Het meten gaat via de vingertop.
  (Op de met smart watch gemaakte ECG was de T top hoger dan de QRS, de specifieke R top bijna afwezig, bij ander gezinsleden was de ECG wat duidelijker)

  Reactie
  #2

  BBCode you used is not allowed.

  De trap naar boven gelopen
  89D8-B56712525503.jpeg"]
  In de ochtend zittend aan tafel

   

   

  Reactie
  #3

  Het is een leuke gadget...Daarnaast is het uitlezen vam een ECG een zaak voor de specialist en niet echt voor de huisarts.
  Als ze echt betrouwbaar zouden zijn, denk je dan niet dat ze ook in ziekenhuizen gebruikt zouden worden i.p.v. de dure apperatuur met de elektrodes die op verschillende plekken op het lichaam geplaats moeten worden om een goed ECG te maken?

  Reactie
  #4

  Ik kan over dat ECG ook niets zeggen

  Reactie
Reageer op: Ecg Apple i watch, betrouwbaar?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief