laagjes van mijn nagels laten los

 • #1

  Hallo ik heb sinds een jaar dat er laagjes van de bovenkant van mijn nagels loslaten.
  Terwijl ik altijd hele sterke en lange nagels had. Kan dit door vitaminegebrek komen.
  Wie herkent die????

  Reageer
  #2

  Het ontstaan en het verloop van deze aandoening waarbij de nagel of geheel (totalis) of gedeeltelijk (partialis) loslaat gaat uiterst langzaam. Het begint bij een abnormale loslating aan het vrije uiteinde van de nagel. Soms gebeurt dit in opwaartse richting en vertoont de nagel een dwarse groef (horizontaal). De ruimte onder de vrije rand wordt opgevuld met verhoornde huidlagen. Onstekingsverschijnselen komen weinig voor.

  De oorzaken:
  algemene ziekten zoals slechte oppervlakkige doorbloeding
  schildklierziekten
  plaatselijke bloedloosheid
  huidziekten zoals psoriasis en eczeem
  circulatiestoornissen in de ledematen
  sommige cosmetische produkten
  trauma (stoten, tussen de deur komen)
  eeltknobbel onder de nagel
  botwoekering onder de nagel
  soms is de oorzaak onbekend

  Als een nagel gaat loslaten wordt hij wit van kleur. De behandeling is voornamelijk gericht op het voorkomen van infecties. Tevens moeten we proberen te voorkomen dat de nagel blijft haken in sokken of het beddegoed. De nagel wordt geknipt en indien nodig netjes glad gefreesd.. Dit is om het splijten en brokkelen te beperken.Als de nagel in zijn geheel loslaat en hinder oplevert, moet hij verwijderd worden.De oude nagel blijft net zolang zitten totdat onder deze nagel een nieuwe nagel doorgeschoven is. De nieuwe nagel is meestal niet zo mooi als de oude nagel.

  Reageer
  #3

  Kijk hier eens voor de verschillende soorten nagelziekten: http://www.huidziekten.nl/zakboek/dermatosen/otxt/Onychopathie.htm

  Reageer
  #4

  Hey,

  Als het alleen de laagjes 'splijten' aan de bovenkant, dus zeg maar: dat je er een laagje bij het uiteinde van je nagels kunt afpeuteren maar dat daaronder nog wat blijft zitten, dan zou ik me niet teveel zorgen maken. Dat heb ik ook regelmatig sinds ik een jaar of 15/16 werd (nu ben ik 23), ik weet ook niet waarom, maar m'n nagels zijn verder nog altijd gezond hoor.

  Remedies hiertegen: niet teveel je nagels ergens tegenaan stoten, niet gaan zitten peuteren aan de nagels, en als noodoplossing: de nagels heel kort afknippen (gewoon kort houden werkt trouwens ook wel redelijk). Dan heb ik er tenminste nooit last van, maar zelf heb ik liever wat langere nagels.

  Zelf denk ik dat het te maken kan hebben met uitdroging van de uiteinden van de nagels. Een crème- of olieachtig iets zou hier wellicht tegen kunnen helpen - is uit te proberen (ik heb er alleen geen ervaring mee).

  Groetjes!

  Reageer
  #5

  Hallo,

  Ja ik herken het. Ik heb dat ook gehad, maar dat heb ik nu helemaal behandelt.
  Ik geef je wel wat tips:

  - Zorg ervoor dat je genoeg handcrème in huis heb, zodat je minstens 2 x per dag je handen en je nagels kan insmeren
  - Gebruik altijd base coat onder het nagellak
  - Vijl je nagels in een ronde vorm, dan gebeurt scheuren en loslatende laagjes veel minder

  Hopelijk heb je genoeg aan deze informatie! Succes!

  Reageer
  #6

  Bedankt voor de tips. Ik ga ze meteen opvolgen!

  Reageer
  #7

  Mijn dochtertje van 7 heeft er sinds een week ook last van maar dan vanaf de nagelriemen laten haar nagels (alleen de bovenste laag) los het begon met een nagel en elke dag kwam er één nagel bij de dokter weet niet wat het is zei hij alleen kon het geen kwaad. Ik weet niet wat ik er nu mee moet is er iemand hier bekend mee?

  groetjes bianca

  Reageer
  #8

  Het is op zich toch wel een beetje vreemd. Over hoeveel nagels gaat toch nu toe?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Mijn zoon is twaalf en die heeft er ook last van, maar alleen vanaf zijn nagelriemen. Ik denk zelf dat het door de pubertijd komt. Maar kan iemand mij duidelijk heid op geven

  Reageer
Reageer op: laagjes van mijn nagels laten los


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief