teennagel groeit niet mee"/> teennagel groeit niet meer - Medische Forum - Dokter.nl

teennagel groeit niet meer

 • #1

  een tijd terug had ik mijn teen gestoten, waardoor mijn teennagel gescheurd was en ik een infectie (denk ik) opgelopen heb. daardoor had ik een kalknagel gekregen en daar ben ik mee naar de huisarts geweest. ik kreeg een soort gel wat leek te helpen. mijn teennagel werd niet steeds weer dikker en de gele kleur ging ook weg. nu is alleen het probleem dat ie niet meer groeit! zou dit nu zo blijven of is daar nog wat aan te doen?

  zo heb ik een andere teen een paar maanden terug gestoten waardoor hij dik en paars was. nu is dat weg getrokken maar is die teen nog wel dik, alleen dat voelt gewoon hard net als bot. zou het dan kunnen zijn dat hij gebroken is geweest? dat is verder geen probleem toch.. ?

  Reageer
  #2

  Als ik het goed begrijp, heb je 2 problemen die afzonderlijk niet zoveel zorgen baren maar gezamelijk wel reden zijn hulp te zoeken.

  Een nagel groeit vanuit de basis, indien dat beschadigd is geraakt kan het zo zijn dat de nagel niet opnieuw weer terugkomt. De infectie kan de nagelriem dusdanig beschadigd hebben dat het permanent is.

  Een teen die gebroken is geweest zal vanzelf (meestal) weer helen. Als dat in de juiste positie gebeurt hoeft dat geen verdere problemen op te leveren. Houd in de gaten of hij rood en dik wordt, ga dan even naar je huisarts.

  En ga eens naar een oogarts, het kan zijn dat je ogen niet zo goed zijn, omdat je je tenen steeds stoot.

  Reageer
Reageer op: teennagel groeit niet meer
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif