blauwe tenen/voet

  • #1

    Hallo,
    Dit bericht plaats ik ivm met vader. Hij heeft sinds enige tijd last van zijn rechtervoet. De kleine teen is blauw/paars van kleur. Deze kleur komt ook terug bij zijn grote teen en op de hiel. Op de gehele voet komen rode plekken voor. Het is ook zeer pijnlijk, met name zijn kleine teen. Het begon eerst met een rode kleur, hij hoeft toen van de huisarts antibiotica gekregen, die dacht aan een ontsteking. Op een gegevens moment werd de kleine teen blauw, toen is voor het eerst naar de EHBO gegaan. Hier is toen verder eigenlijk niks onderzocht. Heeft alleen pijnstilling en bloedverdunners mee naar huis gekregen. Vervolgens moest hij een afspraak maken voor een doppleronderzoek en een looptest (heeft hij beide inmiddels gehad met goede uitslagen) en een MRA (die heeft hij morgen). Vervolgens kan hij op 27 okt terecht bij de vaatspecialist. Afgelopen weekend weer op de EHBO gezeten ivm hevige pijn en omdat het naar zijn mening erger is geworden. Ze hebben een hartfilmje gemaakt (in orde), wederom met een kleiner dopplerapparaat geluisterd (in orde), een echo gemaakt (in orde) en bloed afgenomen (geen uitslag van gekregen). Vervolgens is hij met zwaardere pijnmedicatie naar huis gestuurd iav de MRA en de uitslag daarvan (duurt 10 werkdagen!!!). Is dit normaal?? Als ik op deze symptomen ga zoeken op internet lees ik over afgestorven tenen en amputatie van tenen en soms zelf een hele voet. Het zit in de familie, zijn vader was hart/vaat-patient (been geamputeerd) en uiteindelijk eraan overleden en zijn zus is ook hartpatient. Ook diabetes zit in de familie. Is een beetje een lang verhaal geworden maar ik maak me ernstig zorgen en krijg het gevoel dat de artsten het niet serieus nemen en het maar even aanzien. Heeft er iemand een advies wat we nog kunnen ondernemen????

    Reageer
    #2

    Klinkt inderdaad als een doorbloedingsprobleem. 27 oktober kan hij terecht begrijp ik? Houdt hij het uit tot zolang? Zo niet, dan toch maar weer terug.

    Reageer
    #3

    Heeft hij morgen, op zaterdag, een afspraak?

    Reageer
    #4

    Een goede kennis heeft dezelfde klachten,moet maandag voor de doppler test.
    Mijn vraag hoe is het afgelopen met de patient?

    Reageer
    #5

    Ik heb hetzelfde
    Ook heel veel pijn en paars blauwe tenen en ondervoet
    Zit telkens weer op andere plaatsen
    Ook antibiotica gehad en dopleronderzoeken gehad kwam niet uit ook waardeloze vaatchirurg
    Looo er al meer dan half jaar mee of wel loop kan bijna niet eens lopen
    Word zonder behandeling of pijnstiller afgewimpeld en naar huis gestuurd
    Ik verga van de pijn en lijk totaal niet serrieus genomen teworden met deze enge en vreselijke pijn klachten
    Als iemand ieta meer weet wat het kan zijn
    Laat het me aub weten
    Ps ik ben 45 jaar oud

    Reageer
    #6

    Sterkte!

    Reageer
Reageer op: blauwe tenen/voet


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief