Enkel

 • #1

  ik heb al een lange tijd pijn in mijn enkel het is echt niet meer uit te houden. ik heb een doof en tintelend gevoel in mijn gehele voet en overal pijn in deze voet en vooral in mijn enkel. Wat kan dit zijn?

  Reageer
  #2

  Hoi,

  Ben je al eens bij een dokter of fysio geweest?

  Pijn en tintelingen klinkt alsof er wat bekneld zit.

  Groetjes Suzan

  Reageer
  #3

  Dat kan trouwens zowel in je rug zijn als in je enkel zelf, ik heb ervaring met beide

  Reageer
  #4

  Ja hoor even geleden toen ik een barst had maar nooit verder opin gegaan. Jammergenoeg blijvende pijn en tintelingen nu. Bedoel je dat je tintelingen voelde door een beknelde zenuw in uw rug? Heb je er nu nog last van Suzan?

  Reageer
  #5

  Moeilijk te zeggen zonder enige vorm van onderzoek. Ga dus met de klacht naar de huisarts

  Reageer
  #6

  Hoi,

  Ja dat bedoel ik idd, ik heb een hernia gehad 5 jaar geleden. Daardoor had ik zenuwpijn en een doof gevoel ter hoogte van mijn enkel en in mijn voet. Omdat er in de rug zenuwen bekneld zaten.

  En nu heb ik een blessure aan de enkel zelf, daardoor heb ik weer erge zenuwpijn gehad, omdat er toen in de enkel wat klem zat. Dit heeft mijn fysio op kunnen lossen door de enkel te manipuleren.

  Aan de hernia ben ik geopereerd, de pijn is weg,maar de doofheid is er nog steeds en de tintelingen af en toe.

  Je zou nog eens naar een fysio kunnen gaan voor onderzoek. Die kan je dan of zelf behandelen of adviseren het verder te laten onderzoeken.

   

  Reageer
  #7

  ik wist niet dat dit kon. Maar ik heb helemaal geen rugklachten dus denk niet dat het hier wat mee te maken heeft.

  Heb je nog altijd last van deze klachten of is het ooit over gegaan? Ik heb er gewoon al heel lang last van en heb een redelijk zware job waardoor ik bang ben dat ik deze niet meer zal kunnen uitvoeren. Heeft het zo’n invloed gehad op uw leven? Ik word namelijk gewoon telkens van de kast naar de muur gestuurd omdat ze niet vinden wat het is en dokters alleen maar zeggen dat ik beter terug aan het werk ga maar uiteindelijk gaat dat echt niet. Dus wil echt eens geholpen worden en goed onderzocht worden zodat dit opgelost kan worden.

  Reageer
  #8

  Bij wat voor dokters ben je allemaal al geweest inmiddels? En heb je bijvoorbeeld ook al een mri gehad van je enkel?

  Anders misschien een  second opinion bij een ander ziekenhuis, waar ze nog eens alles opnieuw uitgebreid bekijken.

  Bij mij zijn de klachten na die hernia nooit helemaal weer weggegaan. Maar toen het echt door de enkel zelf kwam, heeft mijn fysiotherapeut dat opgelost. Toen zat er in de enkel zelf een zenuwtje klem,die heeft hij weer vrij gelegd waarna de pijn snel minder werd. Dus een bezoekje aan een fysio die verstand heeft enkels kun je ook nog proberen.

  Loop er in elk geval niet te lang mee door, als er een zenuw bekneld zit, kan die blijvend beschadigen als hij te lang verdrukt wordt.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  ben naar een specialist gegaan en inderdaad een mri gehad van de enkel toen maar toen ging de dokter er niet zo op in en vond ze dat alles ‘genezen’ was. Maar nu ga ik inderdaad eens kijken voor een nieuwe afspraak want dit is niet oke en vragen om alles eens uitgebreid te bekijken want denk dat er misschien wel een zenuw bekneld is. Bedankt voor uw advies 🙂

  Reageer
  #10

  Sterkte,  hopelijk komt er iets uit het onderzoek en kan je geholpen worden!

  Reageer
  #11

  Dankjewel, ik hoop het ook. Fijne avond!

  Reageer
  #12

  Jij ook!

  Reageer
Reageer op: Enkel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief