Voetschimmel of uitdroging van de huid?

  • #1

    Goedenavond,

    Ik heb hier totaal geen last van en bij toeval eigenlijk ontdekt.

    Ik douche iedere dag. En dit is dan op een hoge temperatuur. Vandaar dat ik ook een beetje aan huiduitdroging denk.

    Het zit dus zo. De huid bovenop mijn voet is in ieder geval erg droog. Zo droog dat het een beetje vervelt. Dat zou dus wellicht kunnen liggen aan het te warm douchen iedere dag. Maar waar ik ook een beetje aan dacht was stel dat het voetschimmel zou zijn? Lijkt het daarop?

    Symptomen volgens internet zouden zijn schilfering van de huid (Heb ik), kloofjes, plekjes, pijn en jeuk. Met uitzondering van de schilfering ervaar ik niets van deze klachten.

    Nu valt me wel op dat ik een klein beetje kalknagels heb? Iedere keer als ik ze weer verzorg en bijknip is hier niks meer van te zien.

     

    Kortom: waar lijkt dit op als je kijkt naar de bijgevoegde foto's?

    Belangrijk: had mijn voeten eerder ingewreven met crème dat zie je nog een beetje.

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Niet op een voetschimmel

    Reageer
    #3

    Hey John ? tijdje geleden alweer. Ik wil je bij deze nog een goed nieuwjaar wensen en bedankt voor de hulp die je me afgelopen jaar weer gaf.

    Dat dacht ik dus eigenlijk ook al. Het zal dan wel een uitdroging/beschadiging zijn. Ik heb bijvoorbeeld een houten bed, hoogslaper met een trapje, en terwijl ik slaap schuur ik soms tegen dat hout bij dat trapje aan. Het zit dan ook precies op die plek.

    Mijn huid raakt eigenlijk te snel beschadigd. Mijn ellebogen zijn ook kapot doordat ik sinds november stage loop op een kantoor waarbij ik mijn ellebogen dus vaak op mijn bureau heb. Heb je daar misschien tips of ideeën voor? Het is best hinderlijk namelijk. Zelfs als ik mijn veters strik vervellen mijn vingers...

    Reageer
    #4

    Ah..Ook voor jou een goed nieuwjaar
    Je moet eens wat minder heet douchen...

    Reageer
    #5

    Voor je ellebogen kun je Atrix gebruiken, voor je body een bodylotion Nivea PH neutraal of zoiets

    Reageer
    #6

    Oké ??

    Reageer
    #7

    Goeienavond John,

    Ik heb helaas meer problemen met mijn voeten kwam ik vandaag achter. Ik heb ook een plek onder mijn voet dicht bij mijn kleine teen. Kun jij misschien zien wat het is?

    Internet zegt dat het een likdoorn of een voetwrat kan zijn. Ik heb zo'n apparaatje wat het eventueel zou kunnen wegslijpen als dat zin heeft.

    Bijlagen:
    Reageer
    #8

    Als het een eeltplekje is, kun je dat wel weg slijpen. Als het een wrat is raad ik dat af. Helaas kan ik aan de hand van de foto dat niet goed bepalen

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb een duidelijkere foto met meer afstand voor je gemaakt.

    Waar ik vooral aan denk: wat is dat zwarte!? De plek zelf voelt een beetje als eer verharding. Het doet echter totaal geen pijn. Ookal loop ik er de hele dag op (likdoorn uitgesloten denk ik dan).

    Ik heb in het verleden eens een zwart plekje in mijn hiel gemaakt. Die was er destijds uitgesneden. Kon toen een maand niet lopen of fatsoenlijk zelfstandig douchen dat was echt niet fijn... vandaar mijn lichtelijke paniek. Dat zou een ramp zijn heb totaal geen tijd om naar de dokter te gaan zit van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.30 vol...

     

    Als je het nog steeds niet kunt zien is dat niet erg trouwens. Ik probeer het zo goed mogelijk te beschrijven voor je. Het plekje voelt aan als een kleine verharding en doet geen pijn, kan er gewoon aan zitten. Dank je voor je snelle reactie.

    Bijlagen:
    Reageer
    #10

    Het lijkt het meest op een eeltplekje

    Reageer
    #11

    En dat zwarte puntje wat erin zit dan heb je dat al eens eerder gezien? Opeenhoping van dode huidcellen zie ik op internet staan. Zou ik daar aandacht aan moeten besteden? Dan is het toch weer wat paniek om niks waarschijnlijk. Moet ik wel actie ondernemen om complicaties te voorkomen?

    Reageer
    #12

    Dat lijkt me verder geen enkel probleem

    Reageer
    #13

    Top John.

    Dan ga ik er de komende tijd beetje voorzichtig overheen met dat apparaat en moet ik er niet zoveel druk op zetten.

    Reageer
Reageer op: Voetschimmel of uitdroging van de huid?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief