ingegroeide teennagel

  • #1

    Ik heb een ingegroeide teennagel en hij begint nu te ontsteken en er ontstaat wildvlees. Ik ben al bij de huisarts geweest. Hij heeft me antibiotica zalf meegegeven en als het niet over gaat dan moet hij een ingreep doen. Ik ben bang voor de injecties, dat die pijn gaan doen. Dat lees je overal. Ik ben zo bang voor naalden.

    Doen ze echt zo'n pijn?

    Reageer
    #2

    Ik heb goed en slecht nieuws. Het slechte nieuws is dat met het ontstaan van wildvlees vaak wel een kleine ingreep vereist is zeker als er ook een ontsteking bij komt kijken. Dit duidt er toch op dat je nagel ergens aan het ingroeien is.

    Het goede nieuws is dat de ingreep echt meevalt (ik ben ervaringsdeskundige). Ik weet er zelf alles van, veel verhalen op internet over vreselijke pijnen etc. Geloof me, in de praktijk valt dit reuze mee. Vergeet niet dat op internet vaak alleen de extreme verhalen tevoorschijn komen of jutten mensen elkaar op. Dit heeft mij ook tijden ervan weerhouden om iets aan mijn ingegroeide teennagel te laten doen. Ik was ook als de dood voor die injecties. Ik kan je wel wat tips geven om de ingreep makkelijker te laten verlopen.

    • ten eerste wat bij mij heel veel baat heeft gehad was freezespray. Mijn huisarts spoot dit vlak voor de injecties op mijn huid. Zo voel je in elk geval niks van de prik zelf.
    • het zetten van een goede verdoving in je teen vergt routine. Dit is een bepaalde techniek die iemand alleen onder de knie kan krijgen door ervaring. Mijn huisarts zei me hier veel ervaring mee te hebben. Geen woord aan gelogen. Bij mij zijn de prikken er min of meer pijnloos ingezet.
    • Het zetten van de verdoving op de juiste plaats. Zorg ervoor dat de arts de verdovingen aan de teenbasis zet (het punt waar je teen vanuit je voet begint). Hier is de huid makkelijker voor de injecties om in te gaan en hoe hoeft de arts maar 2 verdovingen te zetten. Daarbij als deze hier worden gezet heeft de arts minder vloeistof (verdovingsspul nodig) en duurt het korter om ze te zetten (15-20 seconde).

    Ik zou zeggen, zorg voor een goede freezespray (niet te verwarren met coldspray). En zorg voor een ervaren arts die dit kunstje in zijn vingers heeft. Ik kan je niet garanderen dat je absoluut geen pijn zal hebben maar ik heb dit nu twee keer laten doen en geloof me, bloedprikken of een vaccinatie deden bij mij meer pijn dan dit.

    Reageer
    #3

    Dat valt echt reuze mee hoor

    Reageer
Reageer op: ingegroeide teennagel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief