Wondje op knokkel

  • #1

    Goede dag,

    Ik heb eerder iets nagevraagd betreft mijn aangestipte wratten. Er is echter iets waar ik nog mee zit die waarvan ik lastig antwoord op kan krijgen.

    Ik had dus een aantal wratten aan laten stippen. Ik ben op dit moment er al 1 kwijt. Dit heeft een soort kratertje/kuil wondje achtergelaten op mijn knokkel op mijn middel vinger. Het probleem is juist dat een pleister erop doen helaas niet veel helpt. Ik werk als vakkenvuller, 3 dagen in de week en ik heb dus dat ik mij vaak stoot en daardoor gaat het wondje open/bloeden en dat zorgt ervoor dat ik aan mijn pleister blijf plakken. Dus bij het loshalen van de pleister raak ik altijd wel wat vel kwijt en/of het korstje wat wel of niet eraan gegroeid was, als die niet al kapot was gegaan van eventuele stoten tegen de vul-rekken. Ook heb ik wel eens dat als er een korstje op zit, dat mijn vinger te ver buigen (als in knijpen) hem ook eventueel een beetje open kan maken. Het is niet echt erg, maar ik had vanmorgen we helaas dat het weer opnieuw aan 1 helft openging. Natuurlijk blijft het weer aan de pleister plakken en ik heb zelfs wat vel weggetrokken omdat het zeer week/los was waardoor mijn wondje ietsjes groter is geworden.

    Tegenover vorige week, is mijn wondje niet meer als diep als eerst maar heeft nogsteeds wel zijn "vlezige"- look.

    FBTO Dokter op Zak app heeft mijn aangeraden om blaarpleisters te gebruiken. Ik heb dus Compeed blaarpleisters gepakt. Ondanks dat ze meer voor de voeten zijn, heb ik het pakje gekozen met de 3 verschillende groottes, dus kan ik de kleinste pakken wanneer dat eventueel nodig is.

    Ik vroeg me dus af of die blaarpleisters eventueel redelijk kunnen helpen betreft het opengaan van het wondje + of de blaarpleister ook plakt mocht ik weer gaan bloeden (ik mag hem er niet afhalen. Alleen pas als hij zelf loslaat, dus schoonmaken tussendoor is niet mogelijk). Anders heb ik een alternatief nodig die het wondje kan beschermen tijdens mijn werk.

    Reageer
    #2

    Herschrijving van mijn vraag : Ik vroeg me dus af of die blaarpleisters eventueel redelijk kunnen helpen betreft het opengaan van het wondje + of de blaarpleister ook aan mijn wond zou plakken mocht ik weer gaan bloeden, wat natuurlijk dan misschien niet veel van nut zou zijn, tenzij dit bij een blaarpleister totaal anders is (ik mag hem er niet afhalen. Alleen pas als hij zelf loslaat, dus schoonmaken tussendoor is niet mogelijk)

    Reageer
    #3

    Moeilijk.........je kunt de pleisters gebruiken en dan maar eens kijken hoe het gaat...

    Reageer
    #4

    Heeft u verder een alternatief mocht ik merken, nadat de pleister er af is, het niet geholpen heeft? of word dat een kwestie van naar de huisarts gaan.

    Reageer
    #5

    Ik denk niet de huisarts er veel aan kan doen. Het zal toch vanzelf moeten genezen. En liefst zonder pleister. Maar snap dat het met werken lastig is

    Reageer
    #6

    Een kleine update. Vandaag liet de pleister al een groottedeels los dus heb ik hem erafgehaald. Ik gebruikte een compeed blarenpleister - bevat hydrocolloïde, die blijkbaar als een soort bescherm laagje moest voorzorgen.

     

    De pleister was aan 1 plakkant best los dus ik dacht van ik haal hem eraf. Het eraf halen ging heel soepel, en totaal pijnloos. Alleen het probleem is dat de huid wat onder de pleister zat erg week/nat was en trok zo ook wat (natte) vel mee. Mijn wond op die plek is dus nu zelfs in de lengte groter geworden. Heb ik hem dus er veel te vroeg afgehaald of moet ik een alternatief proberen?

    Reageer
    #7

    ik zou er maar eens even niks meer opdoen zodat de wond goed kan drogen

    Reageer
Reageer op: Wondje op knokkel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief