Beschimmelde banaan gegeten?

 • #1

  Goedendag! Ik stel hier een vraag omdat ik mij zorgen maak om voedsel dat ik gegeten heb. Het betreft een banaan die bij nadere inspectie een eigenaardig randje had op de schil. Ik ga er vanuit dat dit schimmel is, omdat het een overrijpe banaan is. Nu is mijn vraag:

  Kan het kwaad dat ik deze banaan opgegeten heb? Aan de banaan zelf was niks te zien, niet eens donkere plekken.  Op internet staan allemaal enge verhalen over hoe schimmels super giftig zouden zijn. Moet ik mij zorgen maken om deze gekke witte plekken op de schil?

  Reageer
  #2

  Dat kan verder geen kwaad

  Reageer
  #3

  Super! Ik was al bang voor onzichtbare schimmels, maar ik denk dat de schimmel alleen de schil aangetast heeft. En mocht ik dan toch nog schimmels gegeten hebben, is er  neem ik aan geen reden tot paniek?

  Reageer
  #4

  Nee hoor. Geen reden tot paniek

  Reageer
  #5

  Kan het zo zijn dat ik mycotoxinen opgegeten heb?

  Reageer
  #6

  Nee. Een mycotoxine is een gif (toxine) geproduceerd door een organisme van de schimmelfamilie, zoals paddenstoelen, draadvormige schimmels en gist. En dat is niet wat je op de banaan ziet

  Reageer
  #7

  Hoi! Nog een laatste vraag. Kan het kwaad dat de schimmel mijn open wondje aangeraakt heeft op mijn hand? Ik weet haast zeker dat de schil (met schimmel) de wond aangeraakt heeft. Ik heb na het eten van de banaan wel mijn handen gewassen met zeep. Maar niet met alcohol.  Ik zie nu super kleine zwartje stipjes in het wondje en ik geloof dat ik gek word.

  Reageer
  #8

  Dat kan geen kwaad.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hierbij een foto van het wondje (Komt door het veelvuldig handen wassen met zeep)

  Reageer
  #10

  Ik heb nog een andere vraag, omdat ik zag dat op de andere banaan schimmel zat, had ik besloten om mijn eigen banaan ook te inspecteren en toen zag ik de vlekjes. Ik heb echter na het opeten van de banaan tot de inspectie van de schil allerlei voorwerpen in huis aangeraakt. Is het zinvol om alles nu te ontsmetten? Of is dat overdreven?

  Reageer
  #11

  Dat is idd nogal overdreven.

  Reageer
Reageer op: Beschimmelde banaan gegeten?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief