Eetpatroon

 • #1

  Hoi,

  Ik heb erg veel moeite met eten, het is niet dat ik het niet lekker vind maar 's ochtends heb ik totaal geen trek. 'S middags komt het er ook vaak niet van en vaak eet ik alleen 's avonds. Ik wil dit veranderen omdat ik vaak laat in de avond honger krijg en vaak overdag vermoeid raak. Hoe kan ik dit het beste aanpakken, meteen helemaal overschakelen of in stappen?

  Alvast bedankt!

  Reageer
  #2

  Ik zou toch maar gaan proberen om 3 x per dag te eten. Je gaat anders echt gezondheidsproblemen krijgen.

  Reageer
  #3

  Hey,

  Als je smorgens wel kunt drinken, kun je bijvoorbeeld beginnen met een shake van fruit, melk en een flinke hand havermout. Zelf vind ik een beetje honing erdoor lekker om het nog wat zoeter te maken.Als je dit in de blender doet, kun je het zo opdrinken en heb je toch al een redelijk voedzaam ontbijt op. Als je het iets steviger wilt maken om op te lepelen, kun je volle yoggurt gebruiken.

  Groetjes Suzan

  Reageer
  #4

  Da's een lastig patroon. Je spijsvertering heeft 's nachts een tijd rust nodig dus als je laat eet, ben je 's ochtends nog aan het verteren. Zou proberen na achten of liefst iets eerder niet meer te eten en 's ochtends niet direct ontbijten. Goed zou zijn om 's ochtends voor het ontbijt eerst te bewegen. Niet heel intensief op de nuchtere maag maar een blokje om of je ontbijt meenemen naar je werk. Op vrije dagen is het wat makkelijker.

  Zou verder zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Kan helpen om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en kan ook schelen in je eetlust. Misschien een paar voedingssupplementen maar laat je adviseren. Gebruik onder andere 5htp, dat helpt de serotoninehuishouding te verbeteren en je eetlust te reguleren. Helpt me normaliter ook om beter te slapen en nu ik het een poosje niet niet gebruik, lig ik dus weer wakker.

  Reageer
  #5

  Wat anders eten dan brood kan dus ook schelen. Wel denken aan je voedingsstoffen, zoals bijvoorbeeld jodium, dat in brood zit. In een goede multi zit dat wel of los bijslikken.

  Reageer
  #6

  Dank jullie wel! Ik ga ermee aan de slag ?

  Reageer
  #7

  Succes!

  Reageer
Reageer op: Eetpatroon
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief