Gedachten

 • #1

  Hallo,

  Ik weet niet of dit de goede categorie is, maar ik kan denk ik hier mijn verhaal wel doen..

  Ik ben een meisje van 15, weeg 58.5 kg en ben ongeveer 169cm.

  Constant denk ik aan hoe dik ik me voel, waar calorieën inzitten en hoe veel en hoe ik ze het beste kan verbranden. Ik ben in contact met andere meisjes die ook willen afvallen. Ik probeer aan pillen te komen en denk met alles wat ik doe hoe ik de meeste calorieën kan verbranden.

  Het is vreselijk, want ik durf niet eens normaal te zitten of ik walg alweer van mezelf omdat ik mezelf zo dik vind. Ook vind ik het vreselijk om te gaan zwemmen en naar school te gaan. Ook sporten vind ik vreselijk (op school dan), want dan zien ze me omkleden.

  5 maanden geleden had ik dit ook maar ben er toen mee gestopt, omdat ik depressief werd en het ging uit met mijn vriend. 4 maanden later, toen k er weer bovenop was, begon het allemaal weer. Omkleden en in de spiegel kijken vind ik vreselijk en het liefst zou ik willen dat er 15/20kg af zou gaan...

  Ik ben radeloos en word echt gek.. Weet u wat ik kan doen?

  Alvast bedankt,
  A.

  Reageer
  #2

  Op de allereerste plaats moet ik zeggen dat je leeftijd, lengte en gewicht prima bij elkaar passen. Het zou zonde zijn als daar iets aan zou veranderen.

  Je kunt ook onmogelijk te dik zijn.
  Wat er wel aan de hand is, is eigenlijk typisch voor een meisje van jou leeftijd dat volop in de puberteit is. Je bent erg onzeker over jezelf.

  Je bent nu wel hard onderweg om een eetstoornis te ontwikkelen. Dat is wel zorgelijk. Ik raad je dan ook aan om naar je huisarts te gaan en dit probleem met je huisarts te bespreken. De huisarts kan je verwijzen naar een psycholoog voor hulp. Ik denk dat je die hulp heel hard nodig hebt.

  Reageer
  #3

  Ik kan niet naar de huisarts, want mijn ma komt er toch wel achter. Dan wordt ze sowieso boos en aan haar kan ik dit ook niet vertellen.

  Ik was vergeten te vertellen dat ik alleen 's ochtends eet en 's avonds soms.

  Ik ben echt radeloos want ik weet dat het verkeerd is..

  Reageer
  #4

  Ik denk niet dat je ma boos wordt. Ze zal zich eerder zorgen maken.
  Het is toch echt beter om er moet je moeder over te praten en naar de dokter te gaan.

  Reageer
  #5

  Meisje, je weet waarschijnlijk zelf ook al dat je BMI gewoon gezond is en als je objectief naar jezelf zou kijken dat je helemaal niet dik bent, maar je gewicht perfect is voor je lengte. Toen ik jonger was, had ik hetzelfde probleem en ben toen zonder het aan mijn moeder te vertellen naar de huisarts gegaan (op dat moment was ik 17) en heb daar verteld wat er aan de hand was. Dat klinkt nu als één van de moeilijkste dingen die je kunt doen waarschijnlijk, maar het is wel het beste. Je huisarts kijkt dan naar een passende oplossing voor je en eventueel helpt hij (of zij) je met het aan je moeder te vertellen. Dat geeft jou misschien wat rust, want ondanks dat jouw moeder sowieso niet boos op je wordt als jij het vertelt, kan het misschien toch fijner zijn om dat in het bijzijn van de huisarts te doen, zodat die jou eventueel kan ondersteunen/helpen als het niet lukt.

  Reageer
Reageer op: Gedachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief