Hoe doe ik het?

 • #1

  Hallo allemaal,

  Ik ben na mijn tweede zwangerschap enorm aangekomen. Nu was ik voor die tijd ook al geen slanke den...

  Ik moet er gewoon wat aan doen want ik begin er echt last van te krijgen. Heb in het verleden al een heleboel dieeten geprobeerd en ik ben ook nog onder behandeling bij een dieetiste geweest. Nu is het zo dat ik heel erg graag wil, maar ik kan die knop gewoon niet omzetten. Als ik eraan denk hoeveel ik kwijt wil, dan zakt me de moed al in de schoenen en heb ik gewoon een lange weg te gaan. Ik zit er echt aan te denken om mij te laten helpen d.m.v. een maagband of iets dergelijks. Dan ben ik eerst even op weg en dan moet ik wel. Het doorzettingsvermogen heb ik wel, dat heb ik meerdere malen bewezen. Aan de andere kant wil ik het graag zelf doen zonder ingreep. Ik zal toch mijn levenstijl moeten aanpassen.

  Wie heeft hier ervaring mee en kan iemand mij tips geven?

  Groetjes
  Clau

  Reageer
  #2

  als je veel moet afvallen zakt inderdaad de moed in de schoenen, daarom niet naar het te behalen eindresultaat kijken, maar gewoon stapje voor stapje doen. 1 pond p.w. kan en misschien is 1 kilo haalbaar, niet teveel willen.
  Niet te streng beginnen!

  1/ Schrijf per dag echt alles op wat je eet en kijk daar het einde van de week eens naar, je ziet dan zelf wat het probleem is.

  2/ begin gewoon met al het snoep en alle drankjes te laten staan, alleen water, thee, koffie zonder suiker, magere yogurt, optimel nemen. Dit scheelt al heel veel calorieen

  3/en daarbij ga je meteen meer bewegen, lekker wandelen, fietsen of zwemmen.

  vervang al het beleg voor mager beleg, je hebt gelijnd dus dat weet je wel.
  neem veel groenten en mager vlees, vis of kip.
  gebruik de grillpan wat vaker echt lekker voor het vlees en wok b.v. wat vaker groenten in een klein beetje olijfolie.
  Dus niet honger lijden maar het eten wat veranderen.

  maagband is geen oplossing dat weet jezelf ook wel.
  wens je sterkte, ik denk dat ik meteen maar met je mee doe, met Pasen helaas weer aangekomen : - (
  Brenda

  Reageer
  #3

  Tja, ik weet wel dat een vriend van mij eerst zo een 20 kilo af moest vallen voor dat hij in aanmerking kwam voor een maagband.
  Verder weet ik er ook niet veel van, maar je kunt wel eens informeren bij een obesitasvereniging.

  succes!

  Reageer
  #4

  Brenda A schrijft:

  2/ begin gewoon met al het snoep en alle drankjes te laten staan, alleen water, thee, koffie zonder suiker, magere yogurt, optimel nemen. Dit scheelt al heel veel calorieen

  ik reageer ook even want ik wil ook verder afvallen..ben vanaf 2 januari 11 kilo kwijt (ik volg een anti-candida dieet)en sta nu al een poos stil. als het zo gemakkelijk was om alles te laten staan zouden er veel meer slanke mensen rondlopen.
  op het moment gaat het goed met de candida(is zo goed als weg) en sinds een poosje heb ik weer wat diksap en fruit toegevoegd..gevolg is dat ik de hele dag weer trek heb.ik probeer dat weer op te lossn met fruit en yoghurt maar baal er wel van dat ik weing eet en toch niet mer afval

  het lukt dus simpelweg niet om zomaar alles weg te laten..ik merk dat ik na inspanning lage bloedsuikers krijg en echt iets moet eten.
  van mn natuurarts heb ik wel wat gekregen wat dit tegen zou moeten gaan maar ik merk daar nog niet veel van.
  misschien ga ik chroom proberen..iemand ervaring daarmee?

  Reageer
  #5

  nog een toevoeging: mn natuurarts is vroeger mn gynaecoloog geweest en ik was tijdens mn zwangerschappen bij hem onder controle vanwege zwangerschapssuiker en hoge bloeddruk
  ik probeer nu door af te vallen diabetes type 2 te voorkomen

  Reageer
  #6

  Dank jullie wel voor jullie reacties.

  Ik heb ook wel eens gehoord dat je eerst moest laten zien dat je ook zelf kan afvallen voordat je een maagband krijgt. Maar 20 kilo zeg...

  Het is beter dat het geleidelijk aan gaat en van mij hoeft het ook niet zo snel, als ik het maar weer kwijt raak. Voordat ik ook diabetes krijg. Gelukkig heb ik beide zwangerschappen goed doorstaan en mijn bloeddruk is ook bij beide zwangerschappen uitstekend geweest. Ik heb er veel last van met bukken en ik wil gewoon fitter zijn, ook voor mijn kindjes. Ik doe heel veel met ze, maar ik heb gewoon mijn beperkingen.
  Ik ben al eens 10 kilo afgevallen maar dat is jaren terug en dat heb ik gedaan d.m.v. modifast (echt afzien) maar toen ging ik ook nog veel stappen en stond veel op de dansvloer. Maar ik ben voor 7 jaar gestopt met roken en toen begon de ellende. Toen kreeg ik last van een traag werkende schildklier en daar slik ik thyrax voor.
  Maar ik merk nu gewoon dat het afvallen steeds moeilijker gaat.

  Met chroom heb ik geen ervaring, wel heb ik het ooit een keer geprobeerd met biochromium (natuur produkt) maar ook niets. Toen nog een hele tijd op fitness gezeten, daar kreeg ik wel strakkere buikspieren van, maar daar hield het ook mee op.

  Ik zal binnenkort even een afspraak maken met de huisarts en de opties bespreken. Gezondheid is o zo belangrijk en ik wil een goed voorbeeld geven aan mijn kinderen en hen ook gezonde levenstijl geven.

  groetjes
  CLaudia

  Reageer
  #7

  Bewust en gezond afvallen is niet eenvoudig. Het is altijd verstandiger langzaam af te vallen, en de tijd te nemen te wennen aan een nieuw voedingspatroon dan snel met gevaarlijke pillen te beginnen aan een bestaan als Jojo...!

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Hoe doe ik het?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief