Benen langer maken dmv operatie

  • #1

    Hallo allemaal,

    Ik ben 19 jaar en 1.69/1.70m lang (zonder schoenen aan). Dit is natuurlijk niet zo lang. Nu vraag ik me af of er een manier is (een operatie ofzoiets dergelijks) om mijn benen mee te verlengen. Ik las laatst wel iets over dat ze het doorzagen en steeds een stukje langer laten aangroeien etc, maar is dit nu niet meer verboden? En zo ja, is er dan een andere manier?

    aub geen reacties in die trend van "bewegingen die je lichaam stimuleren om te groeien".

    Afz, Jakko

    Reageer
    #2

    Beste Jakko,

    Ik herkende mij in je verhaal.

    Deze operatie wordt veel in China gedaan omdat gedacht wordt dat de economische kansen toenemen bij een goed uiterlijk. Voor vrouwen zijn dat vaak langere benen.

    Dit is een hele zware ingreep, die erg lang duurt en zeer kostbaar is. In Nederland wordt dit bij grote uitzondering gedaan in het geval van mogelijk verminderde validiteit.

    Niets aan doen dus, gelukkig zijn we allemaal anders, en sommigen hebben kortere benen.

    So be it.

    Reageer
    #3

    Ik citeer:
    Dit is een hele zware ingreep, die erg lang duurt en zeer kostbaar is. In Nederland wordt dit bij grote uitzondering gedaan in het geval van mogelijk verminderde validiteit.

    Wat bedoeld u daar precies mee?

    Reageer
    #4

    Sorry, ik snap het al. Maar als ik door mijn korte lengte nou niet een bepaalde sport kan beoefenen zoals gewenst? Of als ik me er mentaal rot over voel? (dat heb ik soms namelijk wel). Ik bedoel, dr zijn veel voordelen aan het hebben van maar 5 cm langere benen als je 1.70 bent.

    Als ik nou morgen naar de huisarts bel en een afspraak maak om te vragen of ik zo een behandeling kan krijgen, word ik dan afgewezen of? En was is eigenlijk de exacte naam van zo een ingreep? Dan kan ik er namelijk wat meer over opzoeken.

    Groetjes

    Reageer
    #5

    Beenderen verlengen is niet gebruikelijk binnen de orthopedie. Het is wel mogelijk, maar je moet dan niet denken aan lengtes van meer dan 10 cm. Verder is het een proces dat jaren kan duren. Er worden pinnen door je botten geboord, die buiten door de huid heen steken. Daar bouwen ze een stellage omheen, die je door middel van draaien aan een wieltje per dag een kwart millimiter uit kunt rekken. Je bot wordt gebroken en terwijl het aangroeit, trek je het dus uit elkaar met de stellage.
    Bijkomend is een groot infectierisico, waar je je been mee kunt verliezen. Om dit tegen te gaan moet je antibiotica gebruiken, dat ook vervelende bijwerkingen kan geven. De operatie op zich kan al zorgen dat je komt te overlijden, hoe klein dat risico ook is. Verder hou je vervelende littekens op je benen over, als de pinnen eruit zijn en je moet niet rekenen dat de tijd met die steigers om je benen een leuke zal zijn. Je kunt dan niet veel doen. Niet echt een optie dus. Vaak zijn er mensen met beenlengteverschil, die daar last hiervan krijgen, maar zelfs dan wordt het niet veel toegepast. In de VS kan alles voor geld, dus dat ook... In de toekomst gaan we naar bottransplantaties en stamceltransplantaties toe. Men kan nu tegenwoordig in laboratoria bot groeien en transplanteren uit andere plaatsen uit het lichaam. Dit wordt nu geperfectioneerd. Ik zie in de toekomst gebeuren dat benen hiermee eventueel verlengd kunnen worden, maar er blijven nu eenmaal grove behandelingsrisico's bestaan. Aan een gezond lichaam moet je niet sleutelen!
    Ik heb ook mijn gebreken, maar ik neem ze voor lief... Misschien moet je ook anders de wereld in kijken en besluiten om je lichaam intact te laten, nu alles het doet zoals je wilt...

    Reageer
    #6

    Ik heb even voor je geGoogeld, want ik vond het wel een bijzondere vraag. het kan dus maar het lijkt mij persoonlijk vreselijk wat je allemaal moet ondergaan. Ze kunnen de gekste dingen tegenwoordig.

    Hier heb je nog wat websites:

    http://beenverlenging.websitemaker.nl/annet/1122425

    http://www.freewebs.com/beenverlenging/aboutilizarovfixateurext.htm

    Reageer
    #7

    Heel erg bedankt. Ik ben echter geen dwerg:O. 1.70 is toch wel een lengte waar veel van die mensen naar streven enzo.

    Is er eigenlijk een minimale lengte voordat je in aanmerking komt voor dit? En staat de huisart/dokter het zowieso wel toe?

    Denk trouwens niet dat ik het echt ga doen.

    Reageer
    #8

    Dit soort operaties wordt alleen gedaan als er een medische indicatie is, dat houdt in dat je nu dus ziek bent en je met de operatie beter gemaakt kunt worden. dat is bij jou niet het geval, dus de huisarts zal niet ingaan op je verzoek.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo,

    Ooow oke. Dan weet ik dat. Heb sowieso nog ruim 3 jaartjes om nog eventje 2 a 3 cm bij te groeien. Een man groeit namelijk door tot zijn +- 23ste? Plus na de pubertijd groeit je rug ook nog eens ongeveer 2 cm? Dan word ik uiteindelijk nog 1.73 ofzo... Voor mij goed genoeg... Tom Cruise geeft me sowieso wel een beetje hoop, 1,70. Haha(H)

    Reageer
    #10

    hai Jakob

    wat herken ik mij in jouw verhaal, ik ben 26 en amper 1.60 lang, gelukkig ben ik ene vrouw en kan ik dus heeeel hoge hakken dragen. die beenverlenging waar jij naar vraagt hb ik ook serieus overwogen, maar zoals je hier al lezen kunt is dat niet 'even' geregeld.
    ik baal erg verschrikkelijk van dat ik zo klein ben, dus ik snap je maar al te goed, voor die 1.70 zou ik tekenen, (voor de officiele 1.60 al!)

    succes ermee en ik hoop dat het groeien nog effe lukt

    Reageer
    #11

    Korte benen heeft heel veel voordelen! Kijk maar eens bij Barcelona en bij Ajax. je kunt veel sneller bewegen en bent veel handiger in de kleine ruimte...

    Reageer
    #12

    Gelukkig zijn we allemaal uniek en anders! Natuurlijke variatie is de belangrijkste voorwaarde voor de instandhouding van de menselijke soort!

    Reageer
    #13

    Haai, ik had nog een vraagje: en als je nou je benen 5 tot 10 cm korter wil maken hoe moet je dat doen en kan dat wel hier in nederland zo ja wat zijn de kosten die daar vast aan zitten?
    Zou je aub snel willen reageren ben erg benieuwd.

    Reageer
    #14

    Nee, dat kan niet in Nederland.

    Reageer
    #15

    jullie zijn echt kansloos, wees gewoon blij met wie je bent en ga niet tegen de natuur in. Ik weet niet wat het probleem is maar er zijn genoeg meisjes een stuk kleiner dan 1.70 hoor;). haha, en als je het toch zo erg vind dan koop je maar zulke gothic shoes,, met rubber van 5 centimeter eronder.

    succes ermee freund,

    xxx hvj

    Reageer
Reageer op: Benen langer maken dmv operatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief