bot schijven/platen/groeischijven, langer worden

  • #1

    Hoi,

    Ik ben ene jongeman , pas geleden 21 geworden en ben denk ik 167cm lang. Dat is voor een jongen niet zo lang.

    Jullie zullen vast zeggen: je bent gestopt met groeien. Maar om de een of andere reden voel ik me langer de laatste tijd, misschien komt het doordat ik een andere stoel heb, die laatste zat helemaal scheef.

    Maar to the point: Als kind had ik een groeiachterstand, al mijn klasgenoten waren voor mij in de groei, dus ik ben waarschijnlijk later de pubertijd in gegaan. Ondanks dat ik 21 ben, kan ik naar de huisarts gaan om groei hormonen te vragen? Ik schaam me er een beetje voor. Ik las ergens dat de groeischijven van je femur/tibia op je eind 20e stoppen met groeien.

    Mijn ouders zijn ook niet zo lang, ik ben denk ik 2cm langer dan mijn vader.

    Is er echt geen kans dat die groeischijven in mijn bonen nog open zijn en gewoon niet nieuw materiaal willen maken? Ik kan er denk ik alleen achter komen met een foto, maar gaat de huisarts daar niet moeilijk over doen? En stel dat mijn schijven nog open zijn, wat dan?

    Hulp zou zeer welkom zijn. En als het hierbij ophoudt dan accepteer ik het, maar als er een kans is dat ik kan groeien, dan pak ik die natuurlijk met beide handen.

    Reageer
    #2

    Hai, ik weet dat ze dmv een foto van je handwortelbeentjes kunnen zien of je nog groeit of niet. Bij mij stonden die op mijn 14e nog helemaal open en heb daarom groeiremmers geslikt. Ik ben daardoor 'maar' 181cm geworden. Anders was ik nu 15 centimeter langer. Maar ik denk niet dat de huisarts jou gaat doorverwijzen. Je bent verder gezond en hebt geen klachten? Dan zul je het toch met je huidige lengte moeten doen en hopen dat je misschien nog 1 of twee centimeters groeit.

    Succes

    Reageer
    #3

    Dat is jammer=/. Ik heb geen klachten oid en gezond. Wel ben ik 20-23.5kg afgevallen in circa 6-10 maanden.

    Ook ben ik een beetje bang om naar mijn huisarts te gaan. Ik ben een beetje paranoid en denk steeds dat ze denkt dat ik me aanstel.

    Stel nou dat ik wel die doorverwijzing krijg en ze foto's maken en de schijven nog open zijn, wat dan? Ik ga hier niet van uit, maar ben wel geintereseerd.

    Reageer
    #4

    Hoi, je kunt het toch met je huisarts bespreken? Nee heb je en ja kun je krijgen! Succes!

    Zoë

    Reageer
    #5

    Dankje Zoe!

    Eerlijk gezegd heb ik me er maar bij neergelaten, wel ga ik met mijn arts bespreken of het uberhaupt mogelijk is natuurlijk GH te maken in je lichaam. Dus stel dat die schijven nog open zijn, of er bewegingen zijn die de groei kunnen stimuleren.

    Ik moet er sowieso heengaan omdat ik jeukende huid heb.

    Reageer
    #6

    Jeukende huid? Urticaria?

    Reageer
Reageer op: bot schijven/platen/groeischijven, langer worden


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief