Diabetes insipidus

  • #1

    Zou het kunnen dat een bijna 2 jarig kind diabetes insipidus heeft maar juist een grotere lichaamsbouw dan de leeftijdsgenootjes heeft.
    Met al mijn werkervaring heb ik nooit geweten dat een kind zo een grote hoeveelheden plast, ook s’nachts. (Blaasinhoud = potje bijna vol! En dit soms tot wel 3 keer in de vm!) Nieren en suiker is getest en oké en er zou niks aan de hand zijn. Ook lijkt het dat het kind met momenten ergens last van heeft. Lijkbleek en beentje wat schuiner en een wat verkrampte lichaamshouding, dan plots weer alles oké. Kind lijkt eerder een voorsprong te hebben in zijn ontwikkeling. Woordenschat= benoemd al veel voorwerpen, dieren,…. Motorisch normale ontwikkeling. Maakt al gebruik van rollenspel. Ben ook steeds verbaasd dat het kind nog 2 moet worden. Is al een lange tijd zindelijk… alleen de laatste tijd toch beetje in de broek… de rest in het potje (dacht eerst aan een blaasontsteking, maar geen gruis in urine, wel steeds heel licht van kleur)Je ziet het kind ook verstijven en dan weet ik dat het op het potje moet… laatst leek het pijn te hebben op het potje. Heb echt een heel gek gevoel hierbij… Voel aan alles dat er iets niet klopt. Ook weet ik uit ervaring dat dit kind een hele hoge pijngrens lijkt te hebben. Dus als het begint te huilen weet ik dat het serieus is. Heb mijn bezorgdheid nog eens geuit, zal me erbij moeten neerleggen wanneer de arts voor de zoveelste keer zegt dat alles normaal is. Wel gevraagd voor eens te horen voor een 2de opinie… maar eigenlijk mag ik ouders niet onnodig ongerust maken wanneer een kinderarts zegt dat het wel oké is. Als iemand mij een logische verklaring zou kunnen geven. Blijkbaar komt het extreem veel plassen wel vaker voor? (Mss ook wanneer het kind minder drinkt, het nog grote hoeveelheden plast, want dit valt ook wel op). Graag had ik jullie mening gehoord.

    Reageer
    #2

    Als je denkt dat er problemen zijn met een kind waar je zorg of verantwoordelijkheid over hebt vanuit je beroep, niet zijnde je eigen kind, dan dient dat met de ouders besproken te worden of met de arts maar niet op een openbaar forum.
    Diabetes insipidus kan overigens op elke leeftijd ontstaan

    Reageer
    #3

    Daarom anoniem gereageerd. Omdat ik hier meer info over wens. U mag mijn vraag zeker verwijderen als u niet meer info kan of wenst te geven.

    Reageer
    #4

    Hier informeren is geen arts raadplegen, er zijn hier namelijk geen artsen om vragen te beantwoorden

    Reageer
Reageer op: Diabetes insipidus


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief