Goede waardes zonder insuline

  • #1

    Hoe kan het dat ik soms een dag heb waar ik niet hoef te spuiten na het ontbijt of de lunch? Mijn waardes stijgen dan opeens niet meer zo hard en dalen ook redelijk goed. Is dit een bekend verschijnsel?

    Reageer
    #2

    Dat kan. Het heeft in de regel wel te maken met wat je eet/drinkt en op welk tijdstip

    Reageer
    #3

    Ik heb hetzelfde gehad. Vrijwel geen insuline meer nodig maar tegelijkertijd had ik vaak last van een opgeblazen gevoel en diarree en viel ik af. Bleek ik naast diabetes ook Coeliakie (glutenintolerantie) te hebben. Dit is een autoimmuun aandoening en je hebt iets van 6 tot 10% kans om het te krijgen als je ook diabetes type 1 hebt. Bij Coeliakie werkt op een gegeven moment een deel van je darmen niet goed meer en stijgt je glucose nauwelijks als je eet. Mijn internist en huisarts zijn hier allebei niet alert genoeg op geweest en ik heb zelf de suggestie moeten doen om hierop te testen. Nadat ik glutenvrij ben gaan eten is alles weer genormaliseerd.

    Reageer
Reageer op: Goede waardes zonder insuline


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief