Prediabetes

Prediabetes - Medische Forum - Dokter.nl

Prediabetes

 • #1

  Goedenavond, doordat ik 8 jaar terug tot tweemaal toe zwangerschapsuiker heb gehad leek het mijn huisarts verstandig om even mijm glucose waarden te lateb controlen. Uit onderzoek is gebleken dat zwangere vrouwen met complicaties waaronder zwangerschapsuiker 50% meer kans hebben om dit weer te krijgen.

  Vorig jaar heb ik me dus laten controlen en deze gaf aan dat ik prediabetes heb (6.1). Door middel van gezonde leefstijl en meer bewegen zou dit lager kunnen worden. Sporten deed en doe ik al veel en qua voeding eet ik altijd gezond en bij gezelligheid een koekje.

  Onlangs ben ik ook wat kilos kwijt en doordat de dokter het na bijna een jaar wilde laten controleren kwam ik toch weer uit op 6.1 dus prediabetes. Mijn hba1c was weer prima.

  Volgens mijn arts moet ik blijven bewegen en gezonder eten. Iets wat ik al doe maar goed. Ik maak me zorgen over dat prediabetes en dat had ik ook gezegd alleen de arts wimpelde het weg. Ik vraag me af waarom het maar niet lager gaat ondanks mijn gezonde leefstijl,,?

  Reageer
Reageer op: Prediabetes
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif