Onverklaarbare warmtewisselingen

 • #1

  Hallo,

  Ik heb een vraag betreffende een diabetes patient(58 jaar) die ook nog hartpatient is.
  Zij is ongeveer 1,5 jaar geleden geopereerd en slikt nu medicijnen daarvoor.
  Verder gebruikt ze medicijnen voor de suiker in de vorm van tabletten en prikt ze ook nog insuline.

  Mijn vraag is dat zij enorm veel last heeft van een warmte/hittte gevoel. Lijkt alsof haar rug, armen, benen, hoofd in brand staan. In eertste instantie dacht ik dat het misschien door de medicijnen kwam. Maar dat gebruik ze al vanaf het begin dat ze in het ziekenhuis lag. Wel heeft ze in de tussentijd een cholesterol verlagend middel gekregen (Ezetrol). Kan dit misschien de oorzaak zijn? Het komt met name in de avonduren voor als ze wil gaan slapen.

  Ben al bij de huisarts langsgeweest, maar die wil of kan niets voor haar betekenen. Ben daar erg boos over aangezien hij niet met oplossingen/mogekijke oorzaken aankwam. Zijn mening is dat mevrouw geen koorts heeft dus kan hij verder ook niets doen.

  Wel is mevrouw ongeveer 3 kilo aangekomen. Lijkt alsof ze vocht vasthoudt. Heeft wel plastabletten gekregen, maar in mijn ogen werkt dat niet echt. Verder last van obstipatie, waar ze van de huisarts wel iets voor heeft gehad.

  Heeft iemand misschien een idee wat de oorzaak of oorzaken kunnen zijn dat mevrouw zo'n last heeft van de warmte?

  Reageer
  #2

  de bijwerkingen van dit middel moeten altijd serieus worden genomen. o.a. hoofdpijn, diaree, leverproblemen, alvleesklierontsteking en vooral spierpijnen en spierzwakten zijn bekend. Die warmtewisselingen worden niet vermeld, wat wel wordt vermeld is dat elke bijwerking serieus moet worden bekeken, het is nml geen onschuldig middel!!!
  Je kan er ook allergisch op reageren of in combinatie met een ander medicijnen zou je deze bijwerkingen misschien kunnen krijgen.

  Anders in overleg even stoppen om te kijken wat er gebeurt? Wordt het bloed goed in de gaten gehouden?

  Brenda

  Reageer
  #3

  Heb intussen met de specialist kontakt opgenomen en het probleem voorgelegd. Er wordt nu voor 1 maand gestopt met het innemen van Ezetrol om te kijken of de problemen verminderen.

  Naar zijn mening kan het niet liggen aan Ezetrol, maar het kan zijn dat het in een individuele geval problemen kan opleveren. Wel hem erop geattendeerd dat voor het gebruik van Ezetrol deze problemen niet aan de orde waren.

  Bloed onderzoek vindt regelmatig plaats. Bij de laatste kontrole was alles oke. Suikerwaarden waren in het begin gemiddeld aan de hoge kant, maar nu daalt het (gelukkig).

  Mevrouw is wel wat depressief, ziet het niet zo zitten met haar leven. Misschien dat door de negatieve kijk op haar leven zij geestelijk "ziek" wordt wat dan zich vertaald naar het fysieke.
  Zal kijken of er een praatgroep voor hart- cq diabetespatienten bestaat waar zij zich kan aanmelden. Misschien dat mensen hier adressen weten liefst in Amsterdam.

  Reageer
Reageer op: Onverklaarbare warmtewisselingen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief