Rare symptomen + ontregelde diabetes

  • #1

    hallo. ik heb al 15 jaar diabetes en sinds 4 maanden voel ik me echt slecht.
    paar symptomen:
    -Duizeligheid
    -hoofdpijn
    -angst

    grote symptomen:
    -brainfog (niet meer weten wat er gaande is moeite hebben met nadenken dit duurt meestal een dag)
    -moeite met slapen
    -paniekaanvallen
    -en moeite met zien
    -ook heb ik een raar gevoel in mijn keel met ademen het is meer fris als dat logisch klinkt.

    nu heb ik daarboven op ook nog last van een hele ontregelde diabetes.
    Eerst kon ik gewoon een beetje doen en laten wat ik wou als ik mezelf wel controlleerde. Nu heb ik af en toe gewoon een goede bloedwaarde maar soms dan heb ik even wat gegeten bolus ik daar 10 minuten of een half uurtje later voor. en BAM ik zit al op 15 en blijft klimmen na 20.

    wat ik dan meestal doe is bijbollussen maar dan kan ik bezig blijven want ik blijf gewoon hoog zitten voor 2 uur en dan pas ga ik weer omlaag wat er dus voor zorgt dat ik gewoon minder kan eten. en da tik elke dag wel vaker hoog zit.

    ik ben al naar de huisarts geweest meerdere keren en hij zegt dat het stress is. maar ik zit vast in een vizeuze cirkel want ik krijg nog meer stress van mijn diabetes momenteel en van de brainfog aanvallen. ik ben trouwens 24 en dit is geen manier van leven.
    Ik zit er al 3 maanden aan vast

    Reageer
    #2

    Stress/hyperventilatie zal zeker meespelen. Maar je bloedsuikerspiegel zal zeker ook en rol spelen. Die moet wel onder controle komen.

    Daar zou in eerste instantie iets aan gedaan moeten worden. Vraag een verwijzing voor de internist.

    Je houdt je wel aan het dieet?

    Reageer
    #3

    Het beste is om de oorzaken aan te pakken. Zoals insulineresistentie. Snelle suikers zorgen voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel, wat ontregelingen kan geven in hormonen en neurotransmitters, zoals insuline dus. Beter zorgen voor complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels bij elk eetmoment. Ook zou je candida kunnen hebben. Dat zou een rol kunnen spelen bij je brain fog.

    Voor de verbetering van de insulinegevoeligheid zijn stoffen belangrijk zoals magnesium, zink, chroom, vitamine B en D, omega 3, inuline, D-chiro-inositol enz. In edelgistvlokken zit onder andere zink en chroom en helpt je bloedsuikerspiegel.

    Ik vind dat je wel erg jong diabetes hebt gekregen, of is het type 1? Belangrijk om je te verdiepen in gezonde voeding en gezondheid, in het bijzonder bij diabetes. Er zijn wel goede sites over, onder andere van Jesse van der Velde, die schrijft over hoe je van een suikerverbrander verandert in een vetverbrander. Lichaamsbeweging voor het ontbijt is goed om je lichaam om de insulineresistentie tegen te gaan.

    Reageer
    #4

    Ik heb inderdaad type 1 dus een dieet is bij niet perse van toepassing zolang ik maar regelmatig eet en uitkijk met dingen met veel koolhydraten. Ik heb het al 15 jaar en m'n hba1c is niet slecht.

    Reageer
Reageer op: Rare symptomen + ontregelde diabetes


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief