Hoofdpijn, vaak een flauw gevoel en trillende handen

  • #1

    Hallo,

    Ik ben erg vaak afwezig van school en dat begint op dit moment een echt probleem te worden. Ik heb heel vaak last van een heel duizelig/flauw gevoel. Ook heb ik vaak hoofdpijn en beginnen mijn handen uit het niets te trillen. Ik ben 17 jaar oud en ben 3x in mijn leven flauwgevallen. Alle voorgaande generaties van vrouwen in mijn familie hebben diabetes, dus dacht vroeg ik me af of dit ook het geval bij mij kan zijn? Ik ben toen ik ongeveer 8 jaar was naar de huisarts voor het flauwvallen geweest, maar die zei dat er niets mis was. Ik heb heel vaak als ik loop dat ik opeens het gevoel heb dat ik omval en me daarna heel flauw voel. Ook doet mijn linker borst vaak pijn, ik weet niet of dit iets betekent? Wat zouden deze symptomen kunnen betekenen?

    Alvast Bedankt!

    Mvg,

    Karin

    Reageer
    #2

    Ik denk dat het goed is om met de klachten naar de huisarts te gaan. er zullen toch wat dingen onderzocht moeten worden om te kijken waar je klachten vandaan komen.

    Reageer
    #3

    Het kan zijn dat je last hebt van een schommelende bloedsuikerspiegel. Tegenwoordig wordt ook wel gesproken van insulineresistentie. Dan is het erg belangrijk om regelmatig te eten, snelle suikers te vermijden. Verder beter koolhydraten combineren met eiwit en vet. Frisdranken zijn sowieso erg slecht. Zelf red ik het niet zonder m'n dagelijkse schepje eiwit bij het ontbijt, anders word ik heel trillerig.

    Het kan ook zijn dat je wat tekorten hebt in je lichaam, bepaalde vitaminen en mineralen. Kan ook veel klachten geven.

    Reageer
    #4

    Dat klinkt eerder als POTS!;)
    Flauwvallen, hoofdpijn, vermoeidheid/brain fog, duizelig, hoofdpijn, pijn in de borst. Krijg je ook hartkloppingen? Heb je een lage bloeddruk?

    Vraag bij een cardioloog/neuroloog een tilt-table test, daarin stellen ze het officieel vast.

    Bijlagen:
    Reageer
    #5

    Chronische hyperventilatie ?

    Reageer
    #6

    Je had ook al een vraag gesteld of eten gevaarlijk was, niet? I.v.m. allergisch worden van voedingsmiddelen. Mijn vraag is dus: eet je wel voldoende en gezond? Als je te weinig eet, dan wordt je namelijk vaak duizelig en kunnen je handen gaan trillen door een tekort aan glucose. Hoe lang ben en je hoeveel weeg je?

    Reageer
    #7

    Ik heb dit heel vaak, vooral in de ochtend. Kan komen door koolhydraten in je brood. In de middag gaat het vaak beter. De koolhydraten en suiker in de voeding drukken te snel je suiker naar beneden. Iets suiker eten helpt vaak wel. Het hoeft niet te maken te hebben met suikerziekte. Mogelijk ben je ook uitgeput, te weinig voedingsstoffen of te veel inspanningen gedaan.
    De kieptafeltest helpt niet. Dat gaat over iets anders, nl. bloeddruk in je hoofd.

    Reageer
    #8

    Misschien stress

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Hoofdpijn, vaak een flauw gevoel en trillende handen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief