Acupunctuur: hoe lang duurt behandeling

 • #1

  Hoi, ik zie een acupuncturist voor diverse klachten. Het eerste consult duurde zo'n uur, de consulten daarna stond ik na een halfuur weer buiten. Is dat normaal of wel erg kort? Ik krijg verder ook kruiden overigens. Groetjes, Engeline

  Reageer
  #2

  nee, dat is normaal. een half uurtje is genoeg.
  hoop dat het je helpt.
  Brenda

  Reageer
  #3

  Als de diagnose leidt tot een keuze voor acupunctuur, zal de acupuncturist de energiedoorstroming van het lichaam willen herstellen door dunne naalden in te brengen op bepaalde punten in de meridianen.
  Als de naald op het juiste punt is aangebracht en precies op de juiste diepte zit, wekt de acupuncturist het Qi-gevoel op. Dit uit zich in een tintelend gevoel dat lijkt op een elektrisch schokje. U voelt dit rondom de plek, waar de naald is ingebracht, maar het gevoel kan ook uitstralen in het verloop van de meridiaan. Dit gevoel duurt maar even en neemt weer snel af.
  De acupuncturist kan energie stimuleren, afremmen of harmoniseren door de naald op een bepaalde wijze rond te draaien en op en neer te bewegen. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een zwakke en ongevaarlijke elektrische stroom, afhankelijk van het beoogde effect in een zeer hoge of juist heel lage frequentie.
  De acupuncturist kan in sommige gevallen moxa ofwel bijvoetkruid (artemisia vulgaris) gebruiken om de acupunctuurpunten te verwarmen. Dit gebeurt door een beetje van het kruid op de naald te bevestigen en te laten smeulen. De warmte van de smeulende moxa dringt door via de naald en zal zo de energiestroom stimuleren.
  Een andere mogelijkheid is de moxastick, een soort kruidensigaar, die de patiënt ook thuis kan gebruiken. Vooral bij gewrichtsklachten blijkt moxeren een prima behandelingsmethode.
  Moxeren is bedoeld voor plaatsen waar de energiestroming heel zwak is. Stimulatie met naalden alleen is dan soms niet voldoende. Moxeren biedt ook uitkomst als bepaalde punten erg gevoelig zijn of als er punten zijn die de acupuncturist niet kan of mag prikken.

  Reageer
Reageer op: Acupunctuur: hoe lang duurt behandeling
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief