Paarse pijnlijke tepels, maar niet zwanger of geen borstvoeding.

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo,
    Al een paar dagen vertelt mijn vriendin (15 jaar) over haar tepels. Die zien namelijk paars, eerst was het alleen maar de rechtertepel, maar deze ochtend zag haar linkertepel ook paars. En de linkerkant is meer gevoelig dan de rechterkant. Het is pijnlijk zegt ze. Als ze dan een beetje in haar tepels knijpt worden ze weer normaal roze. Het kan niet dat ze zwanger is want we hebben nog geen seks gehad.

    Ik hoop dat er iemand mijn vriendin en mij kan helpen want ik maak me zorgen!

    Met vriendelijke groet.

    Reageer
    #2

    Is dit voor het eerst of moet ze misschien binnenkort ongesteld worden?

    Emma

    Reageer
    #3

    Ja, ze heeft dit nu voor het eerst, en binnen 2weken zou ze ongesteld moeten worden...

    Reageer
    #4

    Het kan zijn dat haar borsten weer een groeispurt krijgen. Houd het even in de gaten. Mocht het nou te pijnlijk zijn, ga dan even naar de huisarts.

    Nina

    Reageer
    #5

    Ziekte van Paget (van de huid) is een vorm van borstkanker die zich in de opperhuid uitbreidt en daarbij de huidcellen verdringt. Dit presenteert zich vooral bij de tepel in de regel aan 1 kant, en lijkt soms bedrieglijk op eczeem met roodheid, schilfering, soms uitvloed of intrekking van de tepel. Regelmatig is er ook een knobbel in de borst te voelen:
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Ziekte_van_Paget_%28tepel%29

    Reageer
    #6

    ik heb precies het zelfde ik ben 16 jaar ben niet zwanger en nooit borstvoeding gegeven maar mijn tepels doen echt ook ontiegelijk veel zeer en zijn blauw paarsig

    Reageer
    #7

    Het zou de ziekte van Raynaud/wintertepels kunnen zijn. Hernia een vaatkramp/spasme. Ik heb er zelf ook last van (ben wel 33)

    Reageer
Reageer op: Paarse pijnlijke tepels, maar niet zwanger of geen borstvoeding.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief