Tepelvloed en onregelmatig cyclus

Online ZorgZus
 • #1

  Dag,

  Ik heb na het stoppen van de pil bij beide kanten tepelvloed elke keer nadat ik wat op mijn borsten (licht) druk. Verder meer last van acne. Daarnaast een zeer wisselende cyclus qua lengte (21-55 dagen).
  Bij de huisarts hormonen laten prikken, daar was niks geks te zien. Ook het prolactine onder de grens.
  Endocrinoloog kan hier niks mee en ben nu doorverwezen naar gynaecoloog.

  Het zou mij niks verbazen als ik misschien toch iets als pcos zou hebben, maar kan dat de tepelvloed ook verklaren? Of wat zou dit anders nog kunnen zijn?

  Bvd,

  Mybo

  Reageer
  #2

  Wat het zou kunnen zijn? Wat dacht je van ontregelingen door pilgebruik? Acne kan onder meer te maken hebben met insulineresistentie en als gevolg daarvan meer mannelijke hormonen. Door pilgebruik worden deze mannelijke hormonen overstemd door vrouwelijke hormonen. Onregelmatige cyclus heeft ook te maken met ontregeling van die hormonen. Onder meer met oestrogeendominantie. Oestrogeendominantie wordt verergerd door pilgebruik. De oestrogeendominantie zorgt ook voor minder omzetting van je schildklierhormonen. Tijdens pilgebruik heb je een kunstmatig ritme dus zal dit niet opvallen.

  Reageer
  #3

  Dank Catootje voor de reactie.

   

  Ik ben helemaal vergeten te vermelden wanneer ik ben gestopt met de pil, dat was al in september 2021. Dus lijkt me niet dat het nog kan komen door het ontpillen.

  Schildklier hormoon was ook goed bij ha.

  Vanaf moment stoppen van de pil al 'last' van tepelvloed bij borstonderzoek en onregelmatige cyclus.  Ik hoef me geen zorgen te maken wbt tepelvloed?

  Oestrogeen kan voor stijging van prolactine zorgen wat maakt dat je hier wat meer kans op hebt? Begrijp ik het zo goed? En dat kan dus weer te maken hebben door deze onregelmatige cyclus.

  Reageer
Reageer op: Tepelvloed en onregelmatig cyclus
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief