Pijnlijke gevoelige borsten

Online ZorgZus
  • #1

    Al sinds ik jong ben (nu 23) heb ik last van pijnlijke borsten. Vroeger had ik wel eens een bobbeltje maar de dokter vertelde me toen dat ik nog in de groei zat. Ik heb er nooit verder op in gegaan maar het belemmerd mijn leven soms wel. Een plotse aanraking kan pijn doen,bh's zijn soms moeilijk te verdragen en soms doen ze al pijn zonder aanrakingen. Ik heb ook een dikke blauwe ader lopen op mijnnborst door mijn tepel waar ik me hard voor schaam. Ik vroeg me af of iemand dit nog had of dit normaal is? Of het misschien te maken heeft met die doorlopende ader?
    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Moeilijk om daar zo iets over te zeggen. Ga naar de huisarts en laat ernaar kijken

    Reageer
    #3

    Pijnlijke borsten kunnen te maken hebben met oestrogeendominantie. Bij oestrogeendominantie is het oestrogeen relatief te hoog ten opzichte van het progesteron. Dit kan leiden tot vele klachten. Eventueel pilgebruik versterkt die oestrogeendominantie. Over oestrogeendominantie kan je het nodige vinden op internet. Het is bij te sturen met de juiste voeding, xeno-oestrogenen vermijden en aanvullende middelen gebruiken. Zuivel geeft ook een oestrogeenwerking en is af te raden, zeker in grotere hoeveelheden. Ook zouden er tekorten aan bepaalde voedingsstoffen kunnen spelen, zoals vitamine B. Tekorten kan je moeilijk aflezen aan het bloed dus dan kan het lijken of alles in orde is.

    Reageer
Reageer op: Pijnlijke gevoelige borsten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief