Wit gehemelte bij baby

 • #1

  Bij mijn kleine meisje van 3 maanden is de achterkant van haar gehemelte en de plaats waar haar kiezen moeten komen wit gekleurd. Het lijkt op bot dat door het tandvlees heenkomt. Het is ook ietser dikker dan de rest van haar gehemelte. Ik heb plaatjes van spruw bekeken, maar daar lijkt het helemaal niet op. Het is egaal en niet schilferig en haar tong en de rest van haar mond zijn helemaal schoon. Kan het zijn dat het bot zichtbaar is? Alvast bedankt voor uw antwoord!

  Reactie
  #2

  Alhoewel vroeg, zou het een eerste teken kunnen zijn van een zich ontwikkelende kies. Ook is het mogelijk dat het slijmvlies ter plaatste wat aan de dunne kant is zodat de onderliggende structuur ,te weten het bot wat beter zichtbaar is.

  Bram

  Reactie
  #3

  Bedankt voor je reaktie! Het wit lijkt inderdaad op bot en het zit niet alleen op de plaats van de kies. Kan het kwaad als het slijmvlies te dun is?

  Reactie
  #4

  Hai, ik heb er geen ervaring mee maar als je dochtertje er geen last van schijnt te hebben, zou ik me niet ongerust maken. Als er echt een kiesje doorkomt en ze krijgt koorts, diarree, koop dan Dentinox druppels. Die helpen tegen de pijn.

  Emmeke

  Reactie
Reageer op: Wit gehemelte bij baby
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief