Vlekjes op doorkomende tanden bij een baby

  • #1

    hoi,

    wie kan mij helpen. Mijn dochterje van 10,5 maand heeft nu 7 tandjes.. toen haar onder voortanden door kwamen zaten er hier licht gele vlekjes aan het onderste randje van de tand. die zijn wel helemaal weg getrokken.

    Maar nu kwamen haar boven voortanden ook door met diezelfde vlekken. wat kan dit zijn? we poesten haar tandjes al vanaf het moment dat de tandjes zich aankondigden.. de rest van de tandjes is wel gewoon wit...

    Misschien dat er hier iemand ervaring mee heeft??? ik moet zelf wel 17 aug naar de TA maar wil graag wat meer duidelijkheid

    Reageer
    #2

    Deze gele plekjes zijn bekend bij baby's die antibiotica gebruikt hebben. Als het witte plekjes zijn, lijkt het eerder richting fluorose te gaan.

    Reageer
    #3

    Fluorose (fluorosis dentalis) is een tandverkleuring waarbij helderwitte vlekken het tandglazuur gaan ontsieren. Fluorose ontstaat door een te hoge absorptie van fluor gedurende de vorming van de tand (tussen de leeftijd van 6 maanden tot 5 jaar), waarbij de fluorionen de calciumionen in het hydroxyapatiet gaan vervangen. Eens de tand gevormd en doorgebroken, kunnen er geen nieuwe fluorosevlekken ontstaan. En deze die aanwezig zijn kunnen niet meer verdwijnen.

    Fluoride wordt toegediend ter versterking van de tand, daar fluoroapatiet veel meer zuurbestendig is dan het calciumhydroxyapatiet. Maar omdat de kans op fluorose bestaat dient de inname van fluor gedurende de eerste levensjaren zorgvuldig gedoseerd te worden.

    Reageer
    #4

    onze dochter heeft geen antibiotica gehad maar wel daktarin voor spruw... misschien dat dat er iets mee te maken heeft.. het lijkt overigens nu iets beter te worden.. het zijn zeker geen witte vlekjes, het lijkt ook wel of het tandje aan het 'uitharden' is.. Er komen scherpere witte randjes aan de tandjes..

    ik probeer er denk ik een foto van te maken met mijn mob om het aan de TA te laten zien..

    bedankt!!

    Reageer
    #5

    Ik ben benieuwd hoe het eruit ziet en wat de diagnose zal zijn. Kun je de foto ook hier plaatsen, dan kunnen we meendenken.

    Reageer
Reageer op: Vlekjes op doorkomende tanden bij een baby


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief