Baby 8-9 maanden groeit niet HELP!! / hoofdomtrek veel te klein

 • #1

  Hoi Allemaal hier een zeer bezorgde ouder.

  Ik heb een zoontje die nu momenteel 8 maanden oud is. Mijn zoontje is geboren op 06-02-2023.I
  Op 08-08-23 is geconstateerd dat zijn hoofd uit de grafiek loopt. Hierdoor moesten wij contact opnemen met de kinderarts. Er zijn een aantal onderzoeken gedaan. Er is met een echo gekeken of de schedelnaden open of dicht zijn. Alle naden zijn open behalve de voorschedelnaad. Deze is met 2-3 maanden dichtgegroeid. Er is ons verteld dat dit geen probleem is en dat het vaker gebeurd.

  Op 03/04/23 (6,5 week oud) is mijn zoontje ziek geworden. Hij heft de parecho virus gehad. Dit is zeer gevaarlijk voor baby's onder de 3 maanden oud. Het kan een hersenvliesontsteking veroorzaken. Mijn zoontje is door meerdere artsen onderzocht (in totaal 2) met als conclusie dat zij vermoeden dat hij geen hersenvliesontsteking heeft gehad. Ik twijfel daar nog aan. Hij krijste enorm bij het verschonen. De artsen zagen dat de koorts snel afliep naar een normale temperatuur en dat hij heel werd snel beter. Vanuit daaruit hebben zij de conclusie getrokken dat het geen hersenvliesontsteking is. In totaal waren wij 2 dagen in het ziekenhuis.

  Hoofdmetingen:
  21-03-2023 : 36,2cm
  06-06-2023 : 40cm
  08-08-2023 : 40,8cm
  06-10-2023 : 41,8cm

  Vervolgstap is dat er een MRI scan. Hier ben ik en mijn vriendin op tegen vanwege de straling wat wellicht schadelijk kan zijn . We weten het echt niet meer. Wat moeten wij doen? Zijn er mensen die in een soortgelijke situatie hebben gezeten?
  Ik en mijn partner maken echt enorme zorgen om hem.

  We hebben kennissen met ook pasgeboren baby's. Recentelijk hebben we gezien dat de kind van onze kennissen van ongeveer 5-6 maanden al groter en zwaarder is. Vandaag bij de KDV was er een inval juf. Zij schrok ENORM toen wij zeiden dat hij al bijna 9 maanden oud is. Ze zei hoe kan dit?? Hij lijkt net maar paar maanden oud maar niet al richting de 1 jaar?

  We lezen de gekste dingen op internet en ik hoop dat iemand ons kan helpen in deze forum. Alvast enorm bedankt! Ik schrijf dit bericht half huilend op en mijn gevoel zegt dat wij niet goed worden geholpen door de specialisten. Ook de tempo hierin ontbreekt.

  Reageer
  #2

  De MRI is toch een noodzakelijke stap om de groei en de groeiruimte voor b.v. de hersenen te bekijken. Een MRI-scan komt tot stand door geluidsgolven te sturen in een magnetisch veld. Dit is dus geen schadelijke straling, zoals röntgenstraling. Mijn jongste dochter had hetzelfde probleem. En dat komt idd vaker voor. Bij mijn dochter is dat vanzelf goed gekomen. Ook een MRI gemaakt toen ze 1 jaar was. Het gevoel dat jullie niet goed worden geholpen kan ik me wel voorstellen...Ook al is dat niet zo.
  Ik raad jullie toch echt aan om de MRI te laten maken. De MRI geeft namelijk uitsluitsel of de tragere schedelgroei een belemmering vormt voor de hersengroei cq de hersenen in her gedrang komen.

  Reageer
  #3

  Hoi John, Bedankt voor je snelle reactie! Bedankt voor je heldere advies. En gelukkig dat het is goed gekomen bij je dochter. Ik hoop dat het met mijn zoontje ook goed gaat komen.

  Reageer
Reageer op: Baby 8-9 maanden groeit niet HELP!! / hoofdomtrek veel te klein


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief